Поділитись:

Перераховану пенсію з 1 липня отримають понад 95 тисяч волинян

Субота, 02 липня 2022, 08:31
Перераховану пенсію з 1 липня отримають понад 95 тисяч волинян

З 1 липня більш як 95 тисяч волинян, зокрема пенсіонери силових структур та відомств, автоматично отримають перераховану пенсію.

Про це розповів начальник управління з питань виплат пенсій управління Пенсійного фонду в області Віктор Кривчук, – інформує Суспільне. 

Перерахування відбудеться через підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Зі слів Віктора Кривчука, відповідно до цього збільшаться соціальні виплати та гарантовано зросте мінімальна пенсія.

«Особа, яка отримувала 1 934 гривні буде отримувати 2 227 гривень: плюс 93 гривні. Далі в кожного підвищення індивідуальне. Перераховано такі надбавки як надбавка за понаднормативний стаж, але знову ж таки для пенсіонерів, які не працюють і не провадять діяльність, яка пов’язана із одержанням доходу», – зазначив посадовець.

Також зміниться мінімальний розмір пенсії шахтарів та зростуть надбавки для учасників бойових дій.

«Мінімальна пенсія шахтаря має становити не менш як три прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність. Перераховані виплати для учасників бойових дій, які стали особами з інвалідністю 1,2,3 групи. Також буде надбавка, яка передбачена законом про донорство крові та її компонентів», – сказав Віктор Кривчук.

Зміниться з 1 липня також мінімальний розмір пенсії шахтарів та зростуть надбавки для учасників бойових дій.

«Мінімальна пенсія шахтаря має становити не менш як три прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність. Перераховані виплати для учасників бойових дій, які стали особами з інвалідністю 1,2,3 групи. Також буде надбавка, яка передбачена законом про донорство крові та її компонентів», – сказав Віктор Кривчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів