Поділитись:

Шестеро загиблих та десятки поранених: у США в День незалежності сталася стрілянина

Понеділок, 04 липня 2022, 22:50
Шестеро загиблих та десятки поранених: у США в День незалежності сталася стрілянина

У США в місті Хайленд-Парк поблизу Чикаго сталася стрілянина, внаслідок якої загинули щонайменше шестеро людей, ще два десятки дістали поранення.

Про це посилаючись на The New York Times, пише Суспільне.

, подія сталась під час урочистого параду до Дня незалежності. Поліція заявила, що, на їхню думку, стрілець, якого поки що не вдалося затримати, стріляв із даху з гвинтівки.

Удень 4 липня поліція Хайленд-Парку заявила, що продовжує пошуки злочинця. Правоохоронці встановили периметр навколо центру міста. За їхніми словами, мешканців цього району закликали сховатися.

«Ця людина не ідентифікована», – сказав заступник начальника офісу шерифа округу Лейк Крістофер Ковеллі.

Ковеллі сказав, що офіційні особи вилучили на місці події гвинтівку, та що сотні місцевих, державних та федеральних співробітників правоохоронних органів розшукують стрільця. Він сказав, що жителі міста мають бути напоготові, і що поліція вважає нападника все ще озброєним та небезпечним. Посадовець додав, що спеціальні загони перевіряють будинки у цьому районі.

Представник Хайленд-Парку у Конгресі Бред Шнайдер сказав, що він брав участь у параді, коли хтось почав стріляти. Мер Хайленд-Парку Ненсі Ротерінг сказала, що рятувальники поспішили надати допомогу постраждалим під час стрілянини, ризикуючи власною безпекою, щоб допомогти іншим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів