У світі винайшли морозиво, яке не тане
Про це пише Укрінформ.
"Бананові шкурки мають крихітні волокна – целюлозу, які можна додавати в морозиво, щоб зробити його більш вершковим, смачним і довговічним", – говорять експерти.
"Наші результати показують, що нановолокна із целюлози, витягнуті з відходів бананів, можуть допомогти поліпшити морозиво кількома способами. Зокрема волокна роблять десерт більш густим і танення морозива займе більше часу. Це забезпечить більш приємний відпочинок, особливо в теплу погоду", – сказав доктор Робін Зулуага Гальєго.
Японські вчені розробили аналогічне рішення, яке дозволило морозиву зберігати свою початкову форму при температурі 28°C .
Це сталося випадково. Кухар хотів створити новий вид кондитерських виробів з полуниці, яка виросла невдалої форми і не підходить для продажу.
У ході експериментів японець виявив, що при додаванні екстракту полуниці в крем продукт починає застигати. Полуничний екстракт заважає маслу і рідині швидко випаровуватися, тому десерт зберігає форму навіть під впливом високих температур. Це відкриття виявилося цілком придатним для приготування морозива.
Морозиво вирішили перевірити на "стійкість": тримали в теплі і навіть випробовували паром, однак воно не тануло.
У Луцьку з'явилися дзеркальні паркани (фото)
У Луцьку люди самовільно встановили обмежувачі руху (фото)
5 фактів про Луцьк, які ви могли не знати
Для фанатів усього сирного: у центрі Луцька запрацював стріт-фуд заклад «CHEESY» (фото)
Помер король Великої Британії Чарльз III? Що кажуть офіційні джерела