Поділитись:

У світі винайшли морозиво, яке не тане

Вівторок, 22 травня 2018, 21:03
Команда дослідників з університету Гвельфа в Канаді виявила, що додавання крихітних волокон може продовжити термін зберігання морозива, а японський кухар випадково винайшов рецепт, завдяки якому десерт не тане при температурі 28°.

Про це пише Укрінформ.

"Бананові шкурки мають крихітні волокна – целюлозу, які можна додавати в морозиво, щоб зробити його більш вершковим, смачним і довговічним", – говорять експерти.

"Наші результати показують, що нановолокна із целюлози, витягнуті з відходів бананів, можуть допомогти поліпшити морозиво кількома способами. Зокрема волокна роблять десерт більш густим і танення морозива займе більше часу. Це забезпечить більш приємний відпочинок, особливо в теплу погоду", – сказав доктор Робін Зулуага Гальєго.

Японські вчені розробили аналогічне рішення, яке дозволило морозиву зберігати свою початкову форму при температурі 28°C .

Це сталося випадково. Кухар хотів створити новий вид кондитерських виробів з полуниці, яка виросла невдалої форми і не підходить для продажу.

У ході експериментів японець виявив, що при додаванні екстракту полуниці в крем продукт починає застигати. Полуничний екстракт заважає маслу і рідині швидко випаровуватися, тому десерт зберігає форму навіть під впливом високих температур. Це відкриття виявилося цілком придатним для приготування морозива.

Морозиво вирішили перевірити на "стійкість": тримали в теплі і навіть випробовували паром, однак воно не тануло.

Надрукувати
мітки:
коментарів