У світі винайшли морозиво, яке не тане
Про це пише Укрінформ.
"Бананові шкурки мають крихітні волокна – целюлозу, які можна додавати в морозиво, щоб зробити його більш вершковим, смачним і довговічним", – говорять експерти.
"Наші результати показують, що нановолокна із целюлози, витягнуті з відходів бананів, можуть допомогти поліпшити морозиво кількома способами. Зокрема волокна роблять десерт більш густим і танення морозива займе більше часу. Це забезпечить більш приємний відпочинок, особливо в теплу погоду", – сказав доктор Робін Зулуага Гальєго.
Японські вчені розробили аналогічне рішення, яке дозволило морозиву зберігати свою початкову форму при температурі 28°C .
Це сталося випадково. Кухар хотів створити новий вид кондитерських виробів з полуниці, яка виросла невдалої форми і не підходить для продажу.
У ході експериментів японець виявив, що при додаванні екстракту полуниці в крем продукт починає застигати. Полуничний екстракт заважає маслу і рідині швидко випаровуватися, тому десерт зберігає форму навіть під впливом високих температур. Це відкриття виявилося цілком придатним для приготування морозива.
Морозиво вирішили перевірити на "стійкість": тримали в теплі і навіть випробовували паром, однак воно не тануло.
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
Підвищення зарплат педагогам неможливе, – головний освітянин Луцька
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти
Нововолинський ремонтно-механічний завод продали: хто новий власник?