Поділитись:

У "Промені" – виставка тренера зі змішаних єдиноборств (фото)

П'ятниця, 20 липня 2018, 12:00

Певно багато хто знає Артура Столярука як тренера зі змішаних єдиноборств чи цьогорічного переможця міжнародного турніру з ММА. А тепер він став ще більш відомий завдяки своїм картинам.

Так, у РЦ "Промінь" 19 липня відбулося відкриття персональної виставки лучанина під назвою Labirintolizm (Небо і земля).

"Конкурент" уважно роздився картини та поспілкувався із самим художником.

Художник Артур Столярук та відвідувачі виставки><span class=Художник Артур Столярук та відвідувачі виставки

Виявляється, Артур Столярук малює із самого дитинства, однак ніколи не називав себе художником, хоч мистецтво завжди було його.

"Художником почав себе називати, коли закінчив навчальні заклади", – зізнався Артур.

А навчався він у Львівському державному коледжі декоративного і ужиткового мистецтва. Там став бакалавром з художньої обробки дерева. Після того вступив до Української академії друкарства, а там вже став графіком-ілюстратором книг.

Нині художник створює картину-лабіринт у середньому за місяць. Це із врахуванням виношування ідеї.

Про своє натхнення митець говорить досить скромно.

"Це певний досвід життєвий – це 8 років навчання, далі постійне дослідження мистецької культури та філософії мистецтва. Це деякою мірою життя – лабіринт, в якому усі ми живемо і шукаємо шлях. Як можна подивитися, в моїх лабіринтах безліч входів і виходів. Тут ніколи не можна зайти у пастку, бо завжди є вихід. Це як кожен наш вибір. Який ми вибір не зробимо – він буде найкращим", – пояснив лучанин.

Виставка у РЦ "Промінь" є вже другою персональною виставкою у житті Артура. Однак ця відрізняється тим, що цього разу усі охочі можуть купити будь-яку із творів мистецтва.

"Це для того, аби втілити один задум. Це буде масштабна інсталяція на цілу кімнату, де глядач буде взаємодіяти вже з моїми роботами. Тобто кожен відвідувач зможе опинитися серед моїх лабіринтів", – зауважив Артур Столярук.

Особливість виставки у тому, що жодна із картин не підписана. Це автор пояснив тим, що не хоче глядачам нав'язувати свою думку. Краще – аби кожен побачив щось своє.

Вдалося довідатися й про вартість картин. Найдорожчу автор оцінив у 200 доларів. Це картина "Точка зору", яка була найбільшою на виставці.

Як з'ясувалося, луцький художник створював мурал у Вінниці та здійснював сітнопис у Володимирі-Волинському.

На запитання, чи розмалював би "4/8 Gallery", що розміщена у "Сіті Парку", художник відповів, що приступив би до роботи.

"Я навіть задумувся якось "вийти" на організаторів цієї галереї. Навіть є певна ідея щодо виконання роботи. Я тільки за", – відповів митець.

Топ-3 книг від художника Артура Столярука:

  • Книги Стівена Гокінга (окрему автору виділити тяжко).
  • "Холодний Яр" Горліс-Горський Юрій показує силу духу і силу волі наших людей.
  • Книга "Мартін Іден" Джека Лондона.

Виставку можна побачити на 4-му поверсі РЦ "Промінь" до 2 серпня. Вхід вільний.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 березня 2024
27 лютого 2024
27 грудня 2023
18 грудня 2023
26 жовтня 2023
01 жовтня 2023
20 вересня 2023
10 серпня 2023
25 липня 2023
22 липня 2023