Поділитись:

"Склав/не склав": встановили поріг для тесту з української мови і літератури

Четвер, 14 червня 2018, 15:00

14 червня експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти встановила поріг "склав/не склав" для тесту зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, який у 2018 році дорівнюватиме 23 тестовим балам.

Про це повідомляє Освіта.ua.

Усі учасники тестування, результат яких дорівнює або є вищим за визначений поріг, матимуть можливість використати отримані результати під час участі у цьогорічній вступній кампанії до закладів вищої освіти. Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з української мови і літератури, становить 14,5 % від загальної кількості учасників тестування.

До 15 червня мають бути оголошені результати, що отримані учасниками зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, та ухвалені таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100-200 балів за виконання тесту.

Як відомо, результати ЗНО з української мови і літератури також будуть враховані як державна підсумкова атестація за шкільний курс з української мови. Експертна комісія також затвердить таблицю відповідності тестових балів оцінкам за шкалою 1-12 балів.

Максимальна кількість балів, яку мав можливість отримати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, дорівнює 104 тестовим балам.

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з української мови, правильно виконавши всі завдання, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація з української мови, дорівнює 68 тестовим балам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО-2018: ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ ТА ОГОЛОШЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів