Поділитись:

Позичив один, а віддав інший: у селі на Волині – скандал через трактор

Неділя, 24 липня 2022, 09:17
Позичив один, а віддав інший: у селі на Волині – скандал через трактор

Волинянка Марія Павленко мешкає у селі Чаруків, їй – 64. Усе життя тяжко працювала в полі. 14 років тому їй вдалося зібрати гроші й купити трактор. Однак обробляти землю на техніці не вміє, тому зверталася по допомогу до односельчан. Згодом позичила його сусіду посадити картоплю, а той повернув не техніку – брухт, – запевняє жінка. Чоловік, своєю чергою, все заперечує.

Про скандал між односельцями йдеться у сюжеті телеканалу Аверс. 

Зі слів пані Марії, техніку сусідові вона віддала в лютому 2020 року. Селяни подейкували, що чоловік використовував трактор не за призначенням.

«Із того періоду я на нього насідала: поверни трактор. Я думала: може, він зламаний, не їздить. Ну то скажи, зізнайся. Потім пішла іншим шляхом: сказала, що в мене є клієнт, який прийде завтра купувати трактор. Він повернув після того», – пригадує Марія Павленко.

Сусід повернув трактор у червні 2020 року, але Марія Сергіївна помітила підміну. Хоч і обробляти землю на тракторі не вміє, проте, каже, знає його кожну деталь. 

«Я своїми руками заробила на той тракторець… Я ходила наймитувати за трактором, за кіньми. А моє стояло. Я добилася свого тракторця… У мене вкрали мою працю», – плаче жінка

До того ж, каже жінка, номер мотора трактора в технічному паспорті інший, ніж на техніці, яку їй повернув сусід. Тому пенсіонерка звернулася до правоохоронців. Однак жодного документа про передачу техніки в тимчасове користування сусіду жінка не має.

«Коли передавала трактор, сказала йому, щоби був чесний переді мною, у руки техніку нікому не давав, чужими городами не їздив, а якщо щось зламається, щоб мені розповів, – говорить Марія Павленко. – Казала: зробиш город, привозь, бо моє має в мене стояти».

Чоловік, якому вона дала в користування свій трактор, заперечує її слова.

«Нічого не сталося. Я працював на неї трактором. Потім ми посварилися. Вона сказала, що я їжджу людям по городах, трактором гроші заробляю. Я їй завіз трактора. І то колесо в неї пробите, то ще щось. Закінчилося все тим, що я їй замінив трактора», – зазначає Валерій Левков.

Нині трактор стоїть у пані Марії на подвір'ї, але запевняє – не той. Поліція закрила справу. Керівник сектору дізнання відділення поліції № 3 Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області Юрій Маркевич розповів: правоохоронці дослідили справу та провели трасологічну експертизу, однак підміни двигуна не виявили.

Як з’ясувалося, при реєстрації трактора у 2008 році реєстратор помилився та вказав у документах номер двигуна іншого трактора. Нині Марія Павленко готує заяви, аби справу поновили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024