Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 27 липня

Середа, 27 липня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 27 липня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 27 липня:

Про перейменування луцьких шкіл у ліцеї

У Луцьку перейменували п'ятнадцять закладів загальної середньої освіти.

Відповідне рішення ухвалили під час чергової сесії Луцької міської ради 27 липня.

«Перейменовані сьогодні навчальні заклади набули статус ліцеїв. Ті, які ще не перейменували, лишаються гімназіями, але вже не набиратимуть 10-11 класів. Тож їх будемо перейменовувати у серпні наступного року. Адже оскільки вони наразі випускають одинадцятикласників – вони мусять бути ЗОШ І-ІІІ ступеня», – прокоментував сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 27 липня 

Про гибель трьох воїнів із Волині

У Донецькій області загинули штаб-сержант з Луцька, солдат із села Липляни і капітан, уродженець обласного центру Волині.

Штаб-сержант Форманюк В.О. загинув 25 липня 2022 року в районі населеного пункту Яковлівка Донецької області в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України.

Солдат Дащук В.О. загинув 25 липня 2022 року в районі населеного пункту Яковлівка Донецької області в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України.

Капітан Крутов В.О. помер 25 липня 2022 року від отриманих важких поранень в результаті ворожого ракетного обстрілу в районі населеного пункту Апостолове Криворізького району Дніпропетровської області 22 липня під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України.

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 27 липня 

Про візит заступника голови Офісу Президента на Волинь

З'явилися деталі візиту на Волинь заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка. Він прибув на Волинь у середу, 27 липня, і разом з очільником Волинської ОВА Юрієм Погуляйком відвідав українсько-білоруський кордон. 

У своєму телеграмі Кирило Тимошенко розповів, що на Волині він дивився, як облаштований кордон на межі України та Білорусі.

«До війни ми планували у 2022 році реалізувати проєкт з обладнання кордону не лише фортифікаційними спорудами, а й спеціальними засобами стеження.
Війна внесла свої корективи у цей процес, але тут, на Волині, це питання вирішують на рівні обласної, місцевої влади та Держприкордонслужби. Військові облаштували справді серйозні загородження, а місцева влада допомогла з камерами стеження. Тут застосували і тепловізійні камери. Важливо, що за ділянками кордону можна спостерігати онлайн», – розповів він.

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів