Поділитись:

Вівчар привіз на Волинь трактор і собаку з Донеччини (відео)

П'ятниця, 27 січня 2023, 13:58
Вівчар привіз на Волинь трактор і собаку з Донеччини (відео)

Вівчар, який у липні привіз з Донеччини на Волинь чотири сотні овець, з'їздив на батьківщину та привіз звідти ще й трактор і собаку.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Нагадаємо, Володимир Альохін багато років розводив овець у Павлівці на Донеччині. Але його помешкання зруйнували російські війська, тож тепер він оселився у селі Новостав на Волині. Тварин вдалося врятувати частково: у Павлівці отара налічувала 520 голів, до Волині дісталися майже 400 овець.

Місяць тому вівчар їздив на батьківщину за трактором, який добряче покалічили росіяни, а його рідна Павлівка нині схожа на одну величезну руїну.

«Наразі в селі лишилось чоловік 40. Його розбили повністю. Тому треба буде їхати додому, засукати рукава та починати все знову», – розповідає пан Володимир.

Вівчар згадує, як бувши в окупації, йому доводилося спілкуватися з ворогами: просити їх віддати тіла вбитих українців, переселяти людей з одної зруйнованої хати в іншу.

Поруч із чоловіком – завжди його вірні пси Люся і Рошен, з якими чоловік гнав отару з Донеччини. А під час поїздки за трактором вівчар знайшов і притягнув на Волинь ще одну собачку – Жулю. То ж нині випасати худобу чоловікові допомагає вже три собаки.

Пан Володимир зізнається, що має проблеми з кормами для овець, і тому їм доводиться доїдати на пасовищах за коровами. Окрім проблем з кормом є ще одна – інфекція, яка поступово вражає отару. Усе через клімат та вибагливість породи тварин.

Овець нині у Володимира трохи менше, але роботи, каже, вистачає. Тим паче, що окрім своєї худоби донеччанин порає господарство волинського фермера.

Час від часу чоловік навідується до рідних. Старша донька живе в Грузії, молодша з онукою і дружиною – у Дніпрі. Після трагедії в Дніпрі він би радий був, аби молодша донька з онукою виїхали за кордон, утім вона чекає чоловіка. Зять пана Володимира у полоні в окупантів. Туди, розказав фермер, він потрапив з Азовсталі. Чоловік каже, що віддав би за доньчиного чоловіка усіх своїх овець. Утім нині доводиться лише чекати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
17:09
16 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
27 березня 2024
18 березня 2024
07 березня 2024