Поділитись:

Проблеми доїзду: у Луцьку – конфлікт між мешканцями сусідніх будинків (фото)

П'ятниця, 16 червня 2023, 12:24
Проблеми доїзду: у Луцьку – конфлікт між мешканцями сусідніх будинків (фото)

У Луцьку мешканці сусідніх дворів посварилися за дорогу. Лучани,  які живуть у ЖК «Зелений масив» не один рік мають проблему доїзду до власних будинків. Днями конфлікт із мешканцями сусідньої вулиці, через двір якої і їдуть автівки до цього комплексу, набув нових обертів.

Про це інформує ВСН.

У луцькому ЖК «Зелений масив» скаржаться, що попри те, що будинки здані в експлуатацію, належного доїзду до них  немає. Саме тому їхня дорога додому пролягає через двір вулиці Сагайдачного, 20. Мешканці цього двору категорично проти такого маршруту.

Лучанка Наталія Оксентюк запевняє: за допомогою у вирішенні питання зверталися до багатьох інстанцій.

«Скільки ще листів має бути написано на адресу Департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами, щоб нас почули? Просимо хоча б надати відповідь, чи існує генеральний план, де є дорога до нашого будинку, яка не шкодить мешканцям сусіднього ОСББ «вул.Сагайдачного буд.20», зокрема, прямий виїзд на вулицю Рівненську», – каже вона.

Проблеми доїзду: у Луцьку – конфлікт між мешканцями сусідніх будинків (фото) 

Жінка стверджує, що вирішити проблему потрібно негайно, адже мешканці вулиці Сагайдачного, 20 погрожують пошкодити автівки, шлях яких буде пролягати через їхній двір.

«Що робити мешканцям вулиці Рівненська 113, 113А, а також зводиться ще один будинок, що в сукупності дасть колосальне навантаження на цей двір?!» – наголошує Наталія Оксентюк.

Відео конфлікту з'явилося в соцмережах. На кадрах з відеореєстратора автівки мешканця вулиці Рівненська, 113, видно, що його шлях додому перегородили рішуче налаштовані мешканці вулиці Сагайдачного, 20. Цього разу конфлікт закінчився приїздом патрульних.

Проблеми доїзду: у Луцьку – конфлікт між мешканцями сусідніх будинків (фото) Проблеми доїзду: у Луцьку – конфлікт між мешканцями сусідніх будинків (фото) 

Своєю чергою, мешканці вулиці Сагайдачного, 20 обурюються, мовляв, пройти по двору неможливо, постійно їздять автівки та створюють небезпечні ситуації для дітей.

«Якщо за один день через наш двір проїжджає тисяча автомобілів, а в дворі є не менше 50 діток, які хочуть покататись на велосипедах», – нарікають вони.

Також люди скаржаться, що через їхній двір постійно їздять вантажні машини, які перевозять меблі та будматеріали для мешканців ЖК «Зелений масив».

Старожили мікрорайону розповідають: дорога тут була, пролягала через поле, одразу за вулицею Сагайдачного, 20. Проте, землю продали та забудували.

Представники «Житлобуд-2», забудовника ЖК «Зелений масив» про проблему знають.

«Ми неодноразово зверталися до міської влади, аби вирішити це питання. Дорога в планах була і погоджував цей план Романюк. Проте, наразі ніяких дій ми не бачимо, а проблеми наших мешканців ми готові і хочемо вирішити якнайшвидше», – зазначила у телефонній розмові працівниця компанії-забудовника, проте назватися відмовилась.

Натомість заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Андрій Маруняк прокоментував ситуацію так: 

«Про доїзд до будинків мешканців має дбати забудовник, а не ми».

Схоже, мешканці продовжать воювати за дорогу, адже конфлікт не вирішений досі.

Згодом пост з відео прокоментував Луцький міський голова Ігор Поліщук. Він порадив  користуватися дорогами з боку вулиць Підгаєцька та Дорошенка.

«Мешканцям будинків по вул.Рівненська 113, 113А необхідно користуватися доїздами, які передбачені генпланом. Зокрема з вул. Підгаєцької та з вул. Гетьмана Дорошенка», – написав він.

Проблеми доїзду: у Луцьку – конфлікт між мешканцями сусідніх будинків (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
28 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07