Поділитись:

Юрій Моклиця офіційно склав повноваження депутата Луцькради

Автор: Максим Косюр |
Середа, 28 червня 2023, 12:48
Юрій Моклиця офіційно склав повноваження депутата Луцькради

Депутат Луцької міської ради Юрій Моклиця, який зараз проходить службу в Збройних силах України, офіційно склав депутатський мандат.

Таке рішення ухвалили на сесії міської ради у середу, 28 червня.

Представник фракції «Європейська Солідарність» Юрій Моклиця написав заяву на складання депутатського мандата. Раніше, у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» він повідомляв, що до цього кроку його спонукала служба в лавах ЗСУ. Вже 15 місяців він фізично не може виконувати свої обов'язки. Тож його «мучить совість», адже хтось інший міг би працювати в цей час на користь громади на його місці.

«Ще перших пів року – рік можна було мати сподівання, що воно десь от-от закінчиться, а зараз я вже розумію, що це ще історія буде довго тривати. Ну, я так бачу це. Відповідно, сенсу гратися в «от-от» вже немає, тому я вирішив все ж таки цей крок зробити», – розповів Юрій Моклиця.

Заява Юрія МоклиціЗаява Юрія Моклиці

Тому депутати міської ради вирішили достроково припинити повноваження депутата Луцької міської ради VІII скликання. Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер підтримав колегу у своєму дописі.

Допис Тараса ШкітераДопис Тараса Шкітера

Крім того, пан Моклиця розповів, що його наступником у міській раді може стати депутат від «Європейської солідарності» Андрій Запотоцький, адже він є наступним у списку партії після пана Юрія, і згідно з законом має посісти його крісло. Проте поки невідомо чи погодиться він змінити місце в обласній раді на крісло в міській.

Нагадаємо: депутат Луцької міської ради Юрій Моклиця став до лав ЗСУ в перші дні повномасштабного вторгнення. Цивільні знання та навички дали йому можливість бути корисним як артилерійський розвідник – під час військової служби Юрій Моклиця розробив разом з командою програмне забезпечення для визначення місцеперебування ворожих цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів