Поділитись:

У Ківерцях – новий скандал: мер взявся за реконструкцію парку (відео)

Четвер, 29 червня 2023, 15:22
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

У місті Ківерці стався новий скандал, міська рада взялась реконструювати місцевий парк, проте жителі виступили проти такої ініціативи.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Днями у Ківерцівській міській раді відбулись громадські слухання, на яких місцеві вирішували долю тутешнього парку, де ростуть 200-літні дуби. За новими планами влади, частину «велетнів» мають зрізати, аби на їх місці облаштувати новеньку зону відпочинку. Відпочинкова територія налічує п'ять гектарів, і тут хочуть зробити:

  • тимчасову парковку для автомобілів;
  • сцену, скейт-парк;
  • дитячий ігровий майданчик, спортивний майданчик;
  • майданчик для настільного тенісу, майданчик для тихих ігор;
  • фонтанчик для пиття, вбиральню;
  • каналізаційну насосну станцію;
  • заклади торгівлі, інформаційний пілон;
  • майданчик для вигулу великих собак, майданчик для вигулу малих собак, майданчик для тренування собак;

Проте ківерчани геть незадоволені такими масштабними роботами. Місцева жителька Наталія Холявінська зазначає, що громада геть не наполягала на такій реконструкції, а для них був важливий звичайний благоустрій.

«То ми, громада, не наполягали на такому об'ємному реконструюванню парку. Для нас було важливо просто гарний благоустрій, щось доповнення, щось відновлення, щось новеньке добавити. Якщо є представники влади, то повинні розуміти, що ківерчани воліють більше бачити його первинний облік... обличчя парку, як ви кажете, що там тільки дуби, тільки липи, то саме це є для ківерчан важливим», - розповідає Наталія.

Напротивагу таким заявам пані Холявінської, інший житель Дмитро Мірчук каже, що зараз вони будують нову країну, і якщо для цього необхідно пожертвувати кількома деревами, то, на його думку, це не дуже й погано.

«Треба йти вперед. Ми будуємо взагалі нову країну. Досить дивитися на те, що було колись. Якщо необхідно буде, це моя думка, для дітей зробити цей майданчик і потрібно спиляти три дуби, то треба спиляти три дуби. Хоч їх і шкода пиляти», – ділиться думками чоловік.

Поки грошей на таку реконструкцію, за словами влади, немає, а місцеві зазначають, що донедавна у бюджеті не було коштів навіть для того, аби найняти людину, яка б могла підтримувати благоустрій у тому парку, що є зараз. Перший заступник міського голови Ігор Роганов припускає, що на таку масштабну роботу у парку мають витратити близько 8-10 мільйонів гривень.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» звернулися за коментарем до мера міста Олександра Ковальчука, аби той розповів, звідки планує брати кошти на реконструкцію парку та скільки часу та триватиме. Проте на наші дзвінки він не відповідає, а згодом і зовсім вимкнув телефон.

Нагадаємо: нещодавно Ківерцівська міська рада оголосила два тендери на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок на загальну суму в майже 150 мільйонів гривень. На території мали усе зносити та будувати новеньке футбольне поле й облаштовувати укриття. 21 червня оголосили результати тендерних закупівель. Переможців виявилось двоє, а ціна робіт впала на майже 10 мільйонів.

Головний редактор сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» Андрій Лучик у програмі «Слово редактору» на каналі «Конкурент TV» розповів, що ці тендерні пропозиції поки перебувають «на паузі», адже на них надійшли скарги у Держаудитслужбу. Вже у четвер, 29 червня, стало відомо, що скандальні тендери на ремонт стадіону з біговими доріжками за 150 мільйонів гривень у Ківерцях скасували. Причина – виявили порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
23:15
01 травня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
15 квітня 2024
12 квітня 2024