Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 30 червня

П'ятниця, 30 червня 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 30 червня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 30 червня. 

Про те, що буде на місці дитячої залізниці у Луцьку за 20 «лямів»

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 30 червня 

Укрзалізниця найближчими днями звернеться до Уряду з проханням передати майновий комплекс Луцької дитячої залізниці на баланс з державної у комунальну власність.

Зі слів посадовця, нині тривають перемовини з представниками Кабміну, аби пришвидшити цей процес.

Деякі роботи з благоустрою на території дитячої залізниці, яка не працює із 2020 року, уже розпочалися, – каже колишній працівник Андрій Радченко, який стежить за долею залізниці.

Зі слів директора департаменту економічної політики міськради, на території дитячої залізниці планують облаштувати навчально-туристичний центр, який згодом буде переданий Палацу учнівської молоді.

Про те, який тариф на воду буде в Луцьку з 1 липня

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 30 червня 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила підвищення тарифів на воду у два етапи: з 1 липня та з 1 вересня.

Як йдеться у проєкті рішень, тариф на централізоване водопостачання в Луцьку з 1 липня має зрости до 12,37 грн за 1 куб.м. (без врахування ПДВ), а на водовідведення – до 14,76 грн за 1 куб.м.

Наразі в Луцьку діють такі тарифи:

  • централізоване водопостачання – 12,204 грн./м3 (але це з врахуванням ПДВ)
  • централызоване водовыдведення –  16,212 грн./м3 (але це з врахуванням з ПДВ)

Податок на квартиру та будинок: кому й скільки доведеться заплатити з 1 липня

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 30 червня 

До 1 липня українці мають отримати квитанції на оплату податку на квартири та будинки.

Податок доведеться заплатити за нерухомість із «зайвими» квадратними метрами – приватні будинки понад 120 кв. м та квартири з площею понад 60 кв. м.

Сплатити податок потрібно протягом наступних 60 днів. Якщо квитанції не буде, потрібно самостійно звернутись до податкової.

Сума оплати прив’язана до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року і не повинна перевищувати 1,5 % за квадратний метр. Звітний рік у 2023 році – 2022 рік.

Мінімальна зарплата у січні 2022 року становила 6 500 гривень. Тож максимальна ставка за кожен зайвий квадратний метр не може перевищувати 97 гривень 50 копійок.

Якщо ваша квартира має 70 кв. м (норматив перевищено на 10 кв.м), то вам доведеться заплатити 975 гривень. Якщо ж ваше житло набагато більше за норму, то і суми будуть вищими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів