Поділитись:

Теракт на ЗАЕС: провокація чи реальна загроза (відео)

Четвер, 06 липня 2023, 21:40
Теракт на ЗАЕС: провокація чи реальна загроза  (відео)

«Енергоатом» попередив про нову загрозу від діяльності росіян на окупованій Запорізькій атомній електростанції – довіряють керування найбільшим атомним об’єктом Європи недосвідченим спеціалістам з РФ, які зовсім не мають необхідних знань та навичок.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» військовий аналітик Сергій Грабський поділився думками щодо можливих дій і мотивів рашистів на території ЗАЕС.

Сергій Грабський зазначив, що якби Україна мала справу з людьми, що мають здоровий глузд то це можна було б сприймати лише як провокацію. Проте ми маємо справу з неадекватним противником, що може вчинити кризу світового рівня.

«Після Чорнобиля, там де противник закопувався у Рудому лісі, прямо в джерело радіації, що там залишається, після підриву, безглуздого, Каховської ГЕС ми, на жаль, не можемо виключити, дипломатичною мовою, такий фактор як людський фактор. Коли якісь, як колись казали, «очумєлі ручки» нароблять біди яка буде такого, що буде порівнюватись з катастрофою Каховською ГЕС. Крім того є ще один фактор перестороги: потрібно пам’ятати, що противник слідує тактики «випаленої землі». Все, що він робить відходячи з наших земель – він намагається перетворити наші землі в нежиттєздатну пустелю», – каже Грабський.

Проте Сергій Грабський зазначив, що Запорізька АЕС це специфічний, з точки зору ядерної безпеки, об’єкт. Вона надійно захищена і говорити про масштаби, на кшталт, Чорнобиля не доводиться.

«Якщо противник, навіть, надумає щось зробити потрібно зважати на один факт. Наявність на станції постійних представників МАГАТЕ. Чи ризикнуть вони це робити? Ви знаєте, я не маю тут такої впевненості», – каже він.

Військовий аналітик додав, що Росія не Радянський Союз і все ж еліти тримають свій капітал у доларах США та євро, а не у валюті підсанкційних країн. Тому вони не зацікавлені у катастрофі таких масштабів. Вони хочуть жити і мати майно на території західних країн.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 квітня 2024
24 березня 2024
23 березня 2024
21 березня 2024
15 березня 2024
03 січня 2024
24 грудня 2023
16 листопада 2023
12 листопада 2023