Пенне, фарфале, ньокі: як виглядають макарони та з чим їх їсти (фото)
Дієтологиня Світлана Фус розповідає, що надлишок мучного дійсно є шкідливим для здоров’я, однак якщо грамотно і відповідально підійти до вибору продукту, то вийде безпечне і корисне джерело багатьох поживних речовин.
Про це повідомляє 24 канал.
Макаронні вироби (паста італійською), які виготовлені з твердих сортів пшениці – головний інгредієнт італійської кухні. Їхніх різновидів існує багато, і кожен з них відмінно поєднується з різними соусами і гарнірами. Макарони – це чудовий спосіб втамувати голод.
«Зважайте на склад і кількість соусів, які можуть додати надлишок калорійності і жирності стравам з пастою. Макарони твердих сортів під час приготування краще не переварювати - це підвищує глікемічний індекс і калорійність страви. В Італії стандартно готують до ступеня al dente ("на зубок"), тобто сама середина виробу трохи недоварена і може здаватися напівсирою», – зазначила дієтологиня.
Вона радить пам’ятати, що 100 грамів сухих макаронів після варки перетворюються в порцію вагою 250-300 грамів. Якщо вживати такі "правильні" макарони декілька разів на тиждень, то шкоди фігурі не буде.
Дієтологиня навіть поділилася з прихильниками мініпосібником, в якому розповіла про найпопулярніші італійські назви паст та з чим їх найкраще поєднувати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що у Луцьку робить MONATIK на кріслі колісному (фото)
Тесляр знайшов у стіні записку 1975 року та вистежив жінку, яка її залишила (фото)
У Луцьку помітили Монатіка (фото)
«Місто, як на долоні»: де у Луцьку снідали Танька та Володька з VIP Тернопіль (відео)
На Волині зберігся кам'яний хрест, зведений у ХІІІ столітті: де він стоїть (фото)