Поділитись:

Пенне, фарфале, ньокі: як виглядають макарони та з чим їх їсти (фото)

Вівторок, 25 липня 2023, 05:48
Пенне, фарфале, ньокі: як виглядають макарони та з чим їх їсти (фото)

Дієтологиня Світлана Фус розповідає, що надлишок мучного дійсно є шкідливим для здоров’я, однак якщо грамотно і відповідально підійти до вибору продукту, то вийде безпечне і корисне джерело багатьох поживних речовин.

Про це повідомляє 24 канал. 

Макаронні вироби (паста італійською), які виготовлені з твердих сортів пшениці – головний інгредієнт італійської кухні. Їхніх різновидів існує багато, і кожен з них відмінно поєднується з різними соусами і гарнірами. Макарони – це чудовий спосіб втамувати голод.

«Зважайте на склад і кількість соусів, які можуть додати надлишок калорійності і жирності стравам з пастою. Макарони твердих сортів під час приготування краще не переварювати - це підвищує глікемічний індекс і калорійність страви. В Італії стандартно готують до ступеня al dente ("на зубок"), тобто сама середина виробу трохи недоварена і може здаватися напівсирою», – зазначила дієтологиня.

Вона радить пам’ятати, що 100 грамів сухих макаронів після варки перетворюються в порцію вагою 250-300 грамів. Якщо вживати такі "правильні" макарони декілька разів на тиждень, то шкоди фігурі не буде.

Дієтологиня навіть поділилася з прихильниками мініпосібником, в якому розповіла про найпопулярніші італійські назви паст та з чим їх найкраще поєднувати.

Пенне, фарфале, ньокі: як виглядають макарони та з чим їх їсти (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів