Поділитись:

Чи є в США ракети ATACMS для України (відео)

Четвер, 10 серпня 2023, 21:50
Чи є в США ракети ATACMS для України (відео)

Вже тривалий час Україна чекає від США рішення по передачі ракети великої дальності ATACMS. Про передачу цих ракет політики США вже тривалий час просять Президента США Джо Байдена.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» військовий аналітик Сергій Грабський розповів з чим може бути пов’язане затягнення цього рішення.

Сергій Грабський зазначив, що за його власним припущенням він може провести певні паралелі з поставками ракети великої дальності від інших країн.

«Франція, передала нам 80 ракет SCALP, здається чому не 100, чому не 200, чому не 500. А відповідь проста, тому що у Франції всього навсього 400 цих ракет. І фактично вона нам передала, якщо так подивитися, 20% цих ракет», – каже він.

Військовий аналітик зазначив, що останні 30 років світ не готувався до такої війни. І тих самих ракет ATACMS банально може бути небагато. І тут вступає у силу фактор колективної відповідальності США, вона просто не мають права оголити запаси аби забезпечити потреби України.

«Можливо, зараз йдеться про розгортання виробництва ATACMS, щоб більш старі типу передавались нам, а на їх місце поступали нові», – каже аналітик.

Проте Сергій Грабський зазначив, що не варто робити ставки на якісь конкретні види зброї. Адже Україні допоможе лише комплексний підхід і комбінування різних видів озброєння аби ефективно перемагати ворога.

Детальніше у відео:

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів