Поділитись:

Фантастичні взори: у луцьких будинках початку ХХ століття клали оригінальну плитку (фото)

Понеділок, 21 серпня 2023, 10:45
Фантастичні взори: у луцьких будинках початку ХХ століття клали оригінальну плитку (фото)

На початку ХХ століття у під'їздах тогочасних нових будинків клали оригінальну плитку.

Про це у фейсбуці розповів краєзнавець Олександр Котис.

Він зазначив, що історичні плитки є невід’ємною частиною історії і, фактично, формують певну «підкладку» сучасного міського простору.

«Під’їзди новеньких будинків початку ХХ століття і міжвоєнного часу прикрашали плитками. І такого трохи збереглося в Луцьку. Проте і ця мода досить швидко відійшла у минуле. У будівлях Луцька тридцятих уже застосовували гладенький бетон», – йдеться у повідомленні.

Фантастичні взори: у луцьких будинках початку ХХ століття клали оригінальну плитку (фото)Фантастичні взори: у луцьких будинках початку ХХ століття клали оригінальну плитку (фото)Фантастичні взори: у луцьких будинках початку ХХ століття клали оригінальну плитку (фото)Фантастичні взори: у луцьких будинках початку ХХ століття клали оригінальну плитку (фото)Фантастичні взори: у луцьких будинках початку ХХ століття клали оригінальну плитку (фото)Фантастичні взори: у луцьких будинках початку ХХ століття клали оригінальну плитку (фото)Фантастичні взори: у луцьких будинках початку ХХ століття клали оригінальну плитку (фото)Фантастичні взори: у луцьких будинках початку ХХ століття клали оригінальну плитку (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів