Поділитись:

Оскароносний режисер приїхав до Ковеля (відео)

Понеділок, 11 вересня 2023, 12:02
Оскароносний режисер приїхав до Ковеля (відео)

У Ковель приїхав лауреат премії «Оскар», амбасадор United24, кінорежисер Мішель Азанавічус.

Про це пише Ковель media.

Як відомо, бабуся Мішеля Азанавічуса – родом з Ковеля, про що він сам розповідав цього року у День вишиванки, коли показав свою вишиту сорочку.

До Ковеля Мішель Азанавічус приїхав разом з представниками United24 і телеканалу «1+1».

Майже сто років тому бабуся Мішеля Азанавічуса Лея прийшла на вокзал рідного Ковеля, щоб сісти на потяг і поїхати шукати кращої долі. Згодом вона опиниться у Франції, проживе довге життя у Парижі й ніколи більше не повернеться в місто, де виросла. Але сюди повернеться її онук. Щоб відшукати своє коріння і пройтися тими вулицями, якими колись ходила вона

– інформує United24

 Як інформує ТСН, режисеру не вдалося знайти будинок, де мешкала його бабуся (вона народилася у Ковелі в 1910 році). Але він відвідав школу, де найімовірніше вона навчалася. Також побував у ковельській публічній бібліотеці та на залізничному вокзалі.

Довідково:
Режисер та актор Мішель Азанавічус всесвітньо відомим став завдяки фільму «Артист». Ця стрічка отримала 5 «Оскарів», зокрема, як найкращий фільм та за режисерську роботу. Зараз Мішель Азанавічус – амбасадор ініціативи United24. І уже втретє приїздить до України. Побував у зруйнованих росіянами містах Київщини. Також передав 125 тисяч євро на відбудову Ізюмської лікарні. На Волинь обіцяє приїхати ще, досліджувати своє коріння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів