Поділитись:

ХАМАС масовано атакував ракетами Ізраїль (фото)

Субота, 07 жовтня 2023, 10:04
ХАМАС масовано атакував ракетами Ізраїль (фото)

Вранці 7 жовтня по території Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару з боку сектору Гази.

Про це пише Лівий берег.

Десятки ракет були випущені в сторону Ізраїлю із Сектора Гази. Ракетний обстріл розпочався з кількох місць у Газі о 06:30 ранку за місцевим часом (03:30 GMT) у суботу та тривав майже пів години, – повідомило агентство новин Agence France-Presse.

За даними ізраїльських медичних працівників, палестинські бойовики проникли в райони південного Ізраїлю, коли ракетний шквал, випущений із сектора Гази, убив щонайменше одну жінку та поранив ще 15 осіб.

Сирени повітряної тривоги пролунали по всьому південному і центральному Ізраїлю, а в містах Тель-Авів, Ашкелон, Явне і Кфар-Авів пролунали вибухи.

ХАМАС масовано атакував ракетами Ізраїль (фото)ХАМАС масовано атакував ракетами Ізраїль (фото)ХАМАС масовано атакував ракетами Ізраїль (фото)ХАМАС масовано атакував ракетами Ізраїль (фото)ХАМАС масовано атакував ракетами Ізраїль (фото) 

Ізраїльські військові наказали жителям прикордонних міст залишатися вдома і заявили, що вони завдають ударів по цілях у секторі Гази.

Відомо, що Мохаммад Дейф, старший військовий командир ХАМАС, оголосив про початок військової операції «Шторм Аль-Акса». 

«Ми вирішили сказати, що досить», — сказав Дейф, закликаючи всіх палестинців протистояти Ізраїлю.

Ізраїльські військові закликали ізраїльтян, які проживають навколо сектора Гази, залишатися в своїх будинках і попередили, що ХАМАС «заплатить високу ціну за свої дії».

Також, ізраїльські ЗМІ повідомили, що озброєні бойовики відкрили вогонь по перехожих у місті Сдерот на півдні Ізраїлю, а в соціальних мережах поширювали кадри, на яких видно сутички на вулицях міста.

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху заявив про зустріч з вищими посадовими особами служби безпеки в найближчі години.

«Ізраїльські військові поки що не коментують ситуацію, але їхні сили зазвичай завдають авіаударів у відповідь на ракетний вогонь, що підвищує ймовірність більш масштабних бойових дій», – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів