Поділитись:

Волинські сир і мед – призери міжнародних конкурсів серед виробників

Понеділок, 16 жовтня 2023, 17:18
Волинські сир і мед – призери міжнародних конкурсів серед виробників

Завдяки зусиллям працівників харчової промисловості, якість волинського виробництва наближується до кращих світових стандартів. Так, органічний сир та мед з Волині отримали визнання на міжнародних виставках.

Про це повідомили на сайті Волинської ОВА.

Харчова промисловість Волині – це більше сотні великих, середніх і малих підприємств різної форми власності, які виробляють майже 25 відсотків загального обсягу промислової продукції області.

Серед них: 24 м’ясопереробних підприємства, хлібопекарських – 25 (в тому числі і мініпекарні), кондитерських – 7, хлібоприймальних – 5, молокопереробних – 8, комбікормових підприємств – 4, цукрових заводів – 2, плодоовочевих – 14, спирто-горілчане – 1, пивобезалкогольних – 3, олійно-жирових – 3, два підприємства з виробництва соусів та приправ та інші.

Завдяки зусиллям працівників харчової промисловості, якість волинського виробництва наближується до кращих світових стандартів.

До прикладу, органічний сир «Чедер» виробництва ТОВ «Старий Порицьк» отримав третє місце на виставці ProCheeseAwords 2022 у Великій Британії. Загалом у конкурсі взяли участь 4 434 учасники з 42 країн світу. Вже наприкінці жовтня цього року згаданий сир представлять у черговому міжнародному конкурсі, який пройде в Норвегії, у місті Тронгейм.

Окремої уваги заслуговують луцькі пасічники Володимир Дмитрук та Антон Шотік. Минулого року вони перемогли на 47-му Світовому Конгресі «Апімондія-2020», здобувши золоту і бронзову нагороди. Цього року медова продукція волинських пасічників була представлена на Міжнародному конгресі з питань розвитку бджільництва, який відбувся на початку вересня у столиці Чилі, Сантьяго.

Вже не перший рік частка виробництва Волині переважає у загальнодержавних обсягах з виготовлення кетчупу і томатних соусів, гірчиці, майонезу, різноманітних соусів.

Крім того, значний досвід Волинь має щодо експорту до країн Європейського Союзу – завдяки географічному розташуванню області. Також експортується продукція волинських аграріїв і харчових підприємств області на ринки Середньої Азії та Близького Сходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів