Поділитись:

На Волині жінка на смерть збила велосипедистку та відшкодувала її доньці 380 тисяч

Неділя, 26 листопада 2023, 20:01
На Волині жінка на смерть збила велосипедистку та відшкодувала її доньці 380 тисяч

На Волині судили водійку легковика, яка на смерть збила велосипедистку. Жінка, яка вчинила ДТП, відшкодувала дочці загиблої 380 тисяч гривень моральних та матеріальних збитків. Також Ковельський міськрайонний суд призначив винуватиці ДТП умовне покарання на три роки.

З вироку відомо, що ДТП трапилася 31 травня близько 21 години на автошляху сполученням Київ-Ковель-«Ягодин». Водійка Volkswagen Passat Наталія В. їхала із перевищенням допустимої швидкості руху в населених пунктах – понад 50 кілометрів на годину, пишуть Волинські новини.

Поблизу готелю «Козацька застава» на вулиці Варшавській, 21 керманичка легковика не відреагувала на зміну дорожньої обстановки – в момент виявлення велосипедистки, яка рухалася в попутному напрямку на смузі руху автомобіля, Наталія В. не зменшила швидкість та не змогла об’їхати перешкоду. В результаті трапився наїзд на велосипедистку. Від отриманих травм потерпіла померла.

Наталія В. підтвердила у суді обставини справи, визнавши вину. Вона пригадала, що повертаючись ввечері додому, рухалася зі швидкістю понад 50 кілометрів на годину. На дорозі не було інших транспортних засобів чи перешкод. Наталія В. не могла пояснити, чому не помітила велосипедистку. Під час ДТП вона лише відчула удар, біль від пошкодження руки та екстрено загальмувала. Зі слів обвинуваченої, про подію вона відразу повідомила поліцію і просила викликати швидку для потерпілої.

Під час призначення покарання Наталія В. просила врахувати повне відшкодування рідним потерпілої майнових і моральних збитків. Донька загиблої підтвердила суду отримання від обвинуваченої 380 тисяч гривень. Вона просила не призначати Наталії В. покарання, пов'язаного з реальним позбавленням волі.

Врахувавши обставини справи, суд призначив винуватиці смертельної ДТП покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на два роки, яке замінив на три роки іспитового терміну.

Нагадаємо: в автопригоді, що трапилася між селами Блаженик та Мокрець Турійської громади через ожеледицю, постраждало п'ятеро осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів