Поділитись:

На макулатуру: бібліотека в Луцьку зібрала майже дві тонни російськомовних книг

Неділя, 17 грудня 2023, 13:51
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Волинській бібліотеці для юнацтва в рамках акції «Скажи НІ російській літературі» упродовж 2023 року зібрали 1955 кілограмів російськомовної літератури. Зібране передали заготівельникам на макулатуру.

Про це повідомляє Суспільне.

Як розповіла директорка книгозбірні Алла Єфремова, завдяки ініціативі на потреби військовослужбовців і на матеріали для плетіння маскувальних сіток вдалося залучили 5912 гривень. Каже: серед зібраної літератури на утилізацію – художні книжки, журнали, енциклопедії тощо.

Зі слів директорки Волинської бібліотеки для юнацтва, обсяги літератури, що приносять люди в рамках ініціативи, наразі зменшилися.

«Люди, вочевидь, уже почистили свої книжкові полиці, але все ще приносять. Приносили по-різному: від кількох книг і був випадок, що десь до ста кілограмів привезли нам. Також були випадки, що наші працівники їздили до читачів додому, які просили забрати російськомовні книжки», – сказала Алла Єфремова.

Ініціативу зі збору російськомовної літератури, яку здають на макулатуру, а виручені кошти – на ЗСУ, започаткували 4 вересня 2022 року. Торік, зазначила Алла Єфремова, здали 1962 кілограми літератури, за яку отримали 6410 гривень, а 2023-го за майже дві тонни макулатури вторгували 5912 гривень, які передали на потреби армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів