Поділитись:

ТОП-10 скандалів 2023 року на Волині

Субота, 30 грудня 2023, 10:02
ТОП-10 скандалів 2023 року на Волині

Наприкінці року заведено підбивати підсумки: хороші, погані, щирі, не дуже... А ще – колючі і не завжди приємні, проте важливі. Оминути низку найбільших скандалів, які вирували на теренах Волині, ми також не змогли.

Отож пропонуємо до читання добірку гучних історій, які сколихнули область у 2023 році, від сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

Їзда на «хаммері» берегом Світязя

ТОП-10 скандалів 2023 року на Волині 

У липні відпочивальники на озері Світязь помітили неадеквата, який на елітному позашляховику Hummer ледь не по людях їздив берегами водойми. 

Як виявилось, кілька років тому на Світязі вже був подібний інцидент: компанія на позашляховику Hummer проїхалася озером і пляжем. Шацьке відділення поліції з′ясувало, що за кермом автомобіля був приватний підприємець з м. Київ, 1978 року народження.

Із горе-водієм провели профілактичну бесіду щодо правил поведінки на території Шацького НПП, також склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 91 КУпАП (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду).

Райсуд на Волині оштрафував водія Hummer Владислава Полякова, який влітку їздив на своєму позашляховику берегом озера Світязь. Він повинен сплатити 340 грн штрафу, а також 7,2 тис. грн Шацькому нацпарку за завдану шкоду.

Скандальне призначення нового директора Крупівського НРЦ

ТОП-10 скандалів 2023 року на Волині 

У Луцьку проти нової директорки мітингували працівники навчально-реабілітаційного центру. Вчителі, які долучилися до мітингу, робочий день не прогуляли, педагоги написали заяви на відпустку за власний рахунок.

4 вересня запланували представлення нової директорки, однак до залу, де мало воно було відбутись, ніхто не прийшов. Педагоги були на робочих місцях, а батьки вихованців розповіли, що підтримують попереднього керівника Олега Дацюка. Заступниця директора з навчальної роботи Крупівського НРЦ Лілія Суходольська розповіла там, що наразі навчальний процес іде, а колектив працює. Також згодом стало відомо, що від роботи учителем усунули колишнього директора закладу.

Скандали та інтриги у Луцькій стоматполіклініці

ТОП-10 скандалів 2023 року на Волині 

Нещодавно ми писали про те, що директорка стоматологічної поліклініки Любов Яковчук (Качмар) вирішила реорганізувати роботу закладу. Вона планує переселити зубних техніків з клініки на проспекті Волі, 39, у приміщення медзакладу на вулиці Степана Бандери, 6. Тоді очільниця установи підтвердила нам цю інформацію й розповіла, що це дасть змогу пильніше контролювати витрати матеріалів та економити кошти. Проте, за нашою інформацією, таке рішення може спровокувати відтік пацієнтів до приватних кабінетів та скорочення зубних техніків.

До того ж, у стоматполіклініці немає завідувача ортопедичного відділення. Тоді очільниця Любов Яковчук у коментарі нашим журналістам повідомила, що ця людина «звільнилась за власним бажанням». Шукати нового завідувача директорка не стала, проте створила нову посаду – адміністратор, який не виконує в повному обсязі обов'язки завідувача. Лікарі ж самі організовують процес роботи, хоч це і не входить в їх обов'язки.

На напередодні у колективі стоматполіклініки розгорівся скандал після призначення нового медичного директора – Любові Яковчук (Качмар). Тоді лікарі навіть написали скаргу на адресу начальника управління охорони здоров'я Луцької міської ради Володимира Лотвіна. Проте рух цій скарзі не дали. Пані Яковчук, як стверджували наші джерела у поліклініці, постійно скаржилась у «високі кабінети» на тодішню директорку. Зі слів лікарів, однією з причин таких дій Любові Яковчук була захмарна заробітна плата, яку свого часу встановили для вже ексдиректорки Світлани Черниш. Зараз же крісло очільниці дісталось пані Любові.

Нам вдалось з'ясувати, що нова очільниця тільки за перший місяць роботи на посаді тимчасового керівника медичної установи змогла заробити понад 50 тисяч гривень. До слова, вже з вересня Любов Яковчук перебуває на посаді повноцінного директора поліклініки.

Суд і «мутки» зі скандальним ексдидектором музею-скансену в Рокинях

ТОП-10 скандалів 2023 року на Волині 

Музей-скансен у Рокинях під Луцьком опинився в епіцентрі гучного скандалу. Новий очільник закладу Роман Ковальчук нарікає, що його попередник Олександр Середюк махлював з документами, аби щороку отримувати 20 % прибутку музею. Натомість Олександр Середюк запевняє, що має на ці гроші повне право.

Згодом стало відомо, що ексдиректора музею-скансену в Рокинях Олександра Середюка судять за заволодіння бюджетними коштами у розмірі понад 110 тисяч гривень. А також випливла інформація про те, що у музеї-скансені в Рокинях під Луцьком зникли експонати.

Нагадаємо, новим директором музею-скансену історії сільського господарства Волині, що в селищі Рокині поблизу Луцька, обрали керівника СК «Герць» Романа Ковальчука.

«Золотий» стадіон у Ківерцях за 145 мільйонів

ТОП-10 скандалів 2023 року на Волині 

У Ківерцях під час війни хотіли витратити 145 мільйонів на нове футбольне поле. У червні Ківерцівська міська рада оголосила два тендери на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок на загальну суму в понад 145 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Це п*здець»: волиняни про ремонт стадіону у Ківерцях за 145 мільйонів 

Згодом у Ківерцях люди вийшли на зустріч з міським головою після скандалу з «золотим» стадіоном. Присутні висунули пропозицію, аби винести на сесію питання про розрив договору з підрядником на будівництво стадіону. 

Врешті мер Олександр Ковальчук запевнив громадськість, що ніхто не буде робити стадіон, поки не закінчиться війна.

Побиття солдата офіцером на Волині

Журналісти після звернення сестри побитого солдата навідались до нього у лікарню, і почули його версію інциденту. Той ледве говорив і погано відчував ноги. 

«Я собі пішов митися в кабінку, вийшов. Тут виходить Арійчук. Каже, чого ти дозволу не попросив. Кажу, що ми тут миємося і ніколи не просили дозволу. Він мені кулаком сюда (в щелепу – ред.). Я впав. Потім піднявся на стола, сів. Тоді два рази берцом сюда (у скроню – ред.) стукнув. Каже, ще убери після себе. Ну, я убрав. Взяв тряпку і прибирав. Далі я пішов до пральної, там ноги одразу відняло. В сушилку заліз, так два дні там і пробув, поки не знайшли. В неділю вранці мене знайшли», – повідомив потерпілий солдат Анатолій Грищук.

Також журналісти взяли коментар в обвинуваченого офіцера Василя Арійчука. Він каже, що о 10:00 у суботу, 8 квітня, до нього в кімнату прийшов п'яний у роздягненому вигляді, весь мокрий і брудний. Сам Василь Арійчук в той час спав.  Також повідомив, що є офіційні підтвердження стану алкогольного сп'яніння солдата. 

Зазначив, що побої вже в нього правоохоронці зняли та поки слідів крові потерпілого не виявили. Разом з тим, вже переглянули камери спостереження. Побачили, зі слів обвинуваченого, що він не одягав берців, а був у капцях. 

Працівники ДБР проводять розслідування за фактом побиття  військовослужбовця у місті Володимир Волинської області. Військового із закритою черепно-мозковою травмою, гематомами та переломом носа виявили 9 квітня, через добу після побиття. За свідченнями потерпілого, тілесних ушкоджень йому завдав офіцер військової частини. 

Мовний скандал у ВНУ

ТОП-10 скандалів 2023 року на Волині 

Наприкінці лютого 2023 року луцьких ЗМІ з’явилась новина про викладачку Луїзу Оляндер, яка, за словами студентів, читає лекції російською мовою.

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки прокоментували ситуацію з Луїзою Оляндер. На викладачку скаржилися студенти, що та, нібито, читає лекції російською мовою. 

Декан факультету філологі та журналістики Лілія Лавринович розповіла журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент», що, через свою двомовність, викладачка справді допускає росіянізми в мовленні. Проте вона максимально намагається розмовляти українською. Підстав для вчинення певних адміністративних дій в університеті не вбачають.

Нагадаємо: в українських вишах відповідно до мовного закону викладання та навчання має здійснюватись українською. За дотриманням закону повинно слідкувати керівництво навчальних закладів.

Кабала з котельнею на Карбишева

Виділяли гроші на модернізацію, обіцяли, говорили, а в результаті – погодилися на космічне підняття оренди, а домовитися про хоча б якусь знижку за вкладені мільйони успішно забули. Отака от коротка історія взаємодії луцької влади і котельні на Карбишева із загадковим власником.

Так, луцьку міську раду викрили на схемі з котельнею на Карбишева. Поки триває війна, рвачі в мерії на чолі з Ігорем Поліщуком продовжують обкрадати лучан. До того ж Луцькрада, попри те, що платить мільйони за котельню на Карбишева, використовує тільки 20% її потужності. Ігор Поліщук ж спочатку критикував рішення щодо оренди, але, очоливши Луцьк, продовжив кабальну схему.

Секс-скандал у луцькій школі

ТОП-10 скандалів 2023 року на Волині 

В школі Луцька БФ «Преображення» провів лекцію на тему секс-просвіти підлітків. Однак на цій лекції представники фонду розповідали не про захист під час сексу, не про мастурбацію та не про людей з нетрадиційною орієнтацією, а про те, що секс – тільки після шлюбу, людей з нетрадиційною орієнтацією «треба обходити стороною», секс-іграшки – це зло, а мастурбація – це «Перевернутий секс». 

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» лучанка Надія повідомила, що її дочка навчається в одні із луцьких шкіл, і наступна тема, за її словами, про шкоду матюків. 

Як скандальна луцька блогерка Катя Якимчук розкидається грошима

ТОП-10 скандалів 2023 року на Волині 

На початку повномасштабного вторгнення луцька блогерка Катя Якимчук подалася за кордон.

У липні 2023-го інстаблогерка знову почала активно вести соціальні мережі. Вона налаштувала таргетовану рекламу для лучан, щоб ті підписалися на її сторінку в інстаграмі. Дівчина пише, що переїхала, продала будинки та розійшлася з хлопцем.

У шапці свого профілю Катя зазначає, що у своєму блозі розповідає про заробіток, продажі та астрологію. Зараз лучанка хизується, ніби її вважають «топ фінансовим менеджером», а 30 хвилин консультації у неї вартують 500 доларів. Себе вона скромно називає геніальною, пише, що з нуля побудувала бізнеси на мільйони доларів та візьме на консультацію лише тих, кого захоче. І ще – купу інформації про астрологію і натальну карту, яка точно змінить життя будь-кого.

Не оминула Катя і тему залицяльників – пише, що місцеві хлопці у Дубаї постійно підходять знайомитися.

Нагадаємо: скандальна блогерка з Луцька Катерина Якимчук, знана як tattingkatee, яку звинувачували у шахрайстві, пробила дно. Тепер вона рекламує сервіси країни-окупанта.

Згодом Катерина (tattingkatee), яка виїхала в Дубаї, купила собаку породи мальтипу за 5 тисяч доларів, а ще витратила на оренду автомобіля Lamborghini Urus понад 500 тисяч гривень.

Нагадаємо: Катерина стала об'єктом розслідування журналістів телеканалу «Україна». Зокрема, їх зацікавило, як на соцмережах можна заробити гроші на елітне житло та автівки і чи правда це. За інформацією журналістів, заробляє дівчина переважно на тому, що вчить заробляти інших.

А нещодавно блогерка поділилася в соріс, що повернулась з Еміратів до Луцька.

* * *

P.S. ми розуміємо, що зашкварів цього року не бракувало, тож радо вислухаємо вашу думку з приводу того, кому ж належить пальма першості у номінації «Треш року».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024