Поділитись:

Британський зоопарк хотів відучити папуг матюкатися, але навчив лайці інших

П'ятниця, 26 січня 2024, 03:21
Британський зоопарк хотів відучити папуг матюкатися, але навчив лайці інших

У Великій Британії співробітники парку дикої природи вирішили вдатися до ризикованої тактики, аби позбутися проблеми зі своїми папугами, що вживають забагато ненормативної лексики. Їх хочуть «розбавити» великою кількістю інших папуг, що не матюкаються. 

Як пише BBC, Лінкольнширський парк дикої природи «прославився» у 2020 році через скандал із папугами, які нецензурно лаялися на відвідувачів. Тоді їх ненадовго прибрали із вольєрів з публічним доступом, а згодом повернули у компанії ще трьох папуг, які мали б «розбавити» лексикон своїх «колег», – передає УНІАН.

Однак зрештою перша п’ятірка птахів матюкатися так і не припинила, а натомість навчила ненормативній лексиці ще й трьох новачків. Тоді адміністрація парку просто почепила перед вольєром попередження, що птахи вживають брудну лайку, і на тому зупинилася. Однак зараз наглядачі вирішили «розбавити» компанію 8 птахів, що матюкаються, додавши їх у більшу зграю зі 100 птахів, які не вживають людської лексики.

За словами виконавчого директора парку Стіва Ніколса, є надія, що менша група птахів наслідуватиме у спілкуванні більшу группу.

«Папуги – тварини зграї. Їм потрібно бути з іншими папугами. Чим більша зграя, тим вони щасливіші», – пояснив він.

Втім посадовець визнав, що результатом може стати ситуація, коли в парку житиме вже 108 папуг, які матюкаються. «Тільки час покаже», – зазначив він.

Але навіть це не обов’язково буде поганою новиною для парку. За останні роки вольєр із папугами, що матюкаються, мав велику популярність у відвідувачів.

«Ти ніколи не втомлюєшся від того, куди папуга каже тобі піти. Ти не можеш стримати сміху. Звичайно, відвідувачі стоять навколо вольєра і лаються, намагаючись змусити папуг копіювати їх», – зізнається пан Ніколс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів