Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 6 березня

Середа, 06 березня 2024, 21:00
Фото: Andriy Pavlyashyk
Фото: Andriy Pavlyashyk

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 6 березня. 

Про загиблих на війні волинян

Від отриманих на Донеччині поранень у київському госпіталі помер 24-річний військовослужбовець Назарій Ляснюк з села Микитичі Володимирського району.

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 6 березня 

Ляснюк Назарій Миколайович, 1999 року народження, уродженець села Микитичі, у київському госпіталі помер 5 березня 2024 року після поранень, отриманих у боях на Донеччині.

Про дату та час прибуття тіла полеглого воїна повідомлять додатково.

У Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу загинув 54-річний сержант Юрій Мисан з міста Володимир.

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 6 березня 

54-річний володимирчанин Юрій Степанович Мисан був призваний до лав Збройних сил України з перших днів повномасштабного вторгнення.

Сержант Юрій Мисан загинув 4 березня 2024 року внаслідок поранень, отриманих під час ворожого обстрілу у Донецькій області

На жаль, маємо іще одну трагічну звістку - 4 березня внаслідок поранень, отриманих під час ворожого обстрілу на Донеччині, загинув мешканець Володимира Юрій Степанович Мисан.

54-річний сержант був призваний до лав ЗСУ з перших днів повномасштабного вторгнення.

Про те, що мер Луцька Поліщук злукавив, що передає на ЗСУ усі премії та надбавки із зарплати

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 6 березня 

Луцький міський голова Ігор Поліщук змовчав, що з жовтня передає не усі премії, надбавки та доплати зі своєї зарплатні на допомогу Збройним силам України. 

Про те, скільки коштує зняти кімнату в Луцьку

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 6 березня 

Які найбільш бюджетні варіанти кімнат знайшли журналісти, коли моніторили сайти з оголошеннями.

Про те, що у Нововолинську вкотре понищили майно волонтерів, які допомагають ЗСУ

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 6 березня 

У Нововолинську систематично нищать майно волонтерів-підприємців, які допомагають Збройним силам України. Про це повідомив волонтер та капелан Олександр Веселий на своїй сторінці у фейсбук. Як зазначив Олександр, бізнес активно допомагає військовим, купує автівки й передає гроші. Але через такі дії невідомих людей тепер підприємці замість донатів змушені робити ремонт у своїх закладах. Зокрема у приміщеннях повибивали вікна.

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» співвласник одного із закладів Олег Мамай розповів, що вони звернулись до правоохоронців та написали заяву. Хто побив вікна – не знає, бо на вулиці камер відеоспостереження не було. Камери відеонагляду були у закладі, але знімали тільки всередині. Невідомі розбили сім вікон, а одне скло коштує від 1 500 гривень. Власник закладу додає, що власним коштом відправляли дітей у табори на Світязь, створили благодійний фонд та долучилися до капеланського служіння, коли почалась війна. Проте навіть припустити не може, кому знадобилось нищити його майно. У Головному управлінні Національної поліції журналістам повідомили, що вони зареєстрували звернення та роблять усе необхідне, аби знайти та притягнути до відповідальності винних.

Про те, що сталось в Україні за день

Польські протестувальники заблокували рух для пасажирського транспорту на ПП «Ягодин-Дорогуськ»

На польсько-українському кордоні продовжується протест поляків. Окрім того, що вони пропускають лише одну вантажівку на годину, протестувальники заблокували рух для пасажирського транспорту. Так вони  на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» зупиняють  і затримують пасажирські автобуси. Як повідомляють пасажири автобуса на ПП Дорогуськ фермери навмисно затягують пропуск автобусів. Ймовірно, дехто з них перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

На Вінниччині затримали зрадника, коли той хотів переплисти через річку і втекти за кордон

На Вінниччині СБУ запобігла втечі з України агента рф, який збирав розвіддані про Сили оборони на східному фронті. Правоохоронці затримали фігуранта, коли він готувався перетнути прикордонну річку, використовуючи гідрокостюм і ласти.

Військовий самовільно залишив частину та планував незаконно дістатися Придністровського регіону Молдови. 

У його телефоні виявили телеграм-бот, куди чоловік повідомляв про переміщення підрозділів ЗСУ та їхнє забезпечення, перебуваючи у зоні бойових дій на Донеччині. Затриманому повідомили про підозру в державній зраді й обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Розслідування триває.

У Бердянську підірвали організаторку «виборів путіна» разом з автівкою

 В окупованому Бердянську підірвали одну з організаторок так званих «виборів» разом з автівкою, внаслідок отриманих травм вона померла.

Про це повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина. Кадри наслідків опублікували пропагандистські джерела окупантів. Коли жінка сіла у власну автівку, спрацював вибуховий пристрій. Від отриманих травм вона померла у лікарні.

Відомо, що колаборантка була членом була членом виборчої комісії «з правом вирішального голосу». Пізніше російські окупанти та зрадник владімір рогов підтвердили попередню версію вибуху. За їхніми словами, під автівку заклали близько півтора кілограма вибухівки в тротиловому еквіваленті.

Про те, що ворог атакував Суми «шахедами»

Головне у Луцьку: ТОП новин за середу, 6 березня 

У ніч на вівторок Суми атакували БпЛА типу «шахед». Є три влучання в різних частинах міста.

На місцях працюють усі аварійно-рятувальні служби. Постраждалим надається необхідна медична допомога. Наслідки авіаційних ударів уточнюються.

Загалом за ніч ворога запуств 48 «шахедів», 32 з них знищили Повітряні сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів