Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 15 березня

П'ятниця, 15 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 15 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 15 березня.

Про 5 фактів про Луцьк, які ви могли не знати

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 15 березня 

У мережі зібрали для вас низку цікавинок про Луцьк. Факти, які ви могли не знати, опублікували на сторінці «Луцьк – приємне відкриття».

Про те, що на Волині на смерть підірвалися троє людей

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 15 березня 

У селі Колпитів Володимирського району в лісі підірвалося троє людей. Трагедія трапилася учора, 14 березня, у лісі поблизу села Колпитів.

Ввечері до чергової частини сектору поліцейської діяльності № 1 (сел. Локачі) надійшло повідомлення від жительки району про те, що двоє братів її чоловіка разом із односельцем пішли у ліс з металошукачем та не повернулися.

Під час опрацювання повідомлення, у лісі поблизу села Колпитів, поліцейські виявили мертвими трьох місцевих жителів. Загиблим 27, 35 та 38 років.

Попередньо, волиняни загинули внаслідок здетонування снаряду часів Другої світової війни. На місці трагедії виявили ще приблизно півсотні таких боєприпасів. Нині проводяться заходи щодо їх вилучення.

Про те, що у Луцькій стоматполіклініці лікарі змушені за свій кошт купувати робочі матеріали

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 15 березня 

Під час зборів трудового колективу КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» лікарі розповіли, що їх в повному обсязі не забезпечують матеріалами для роботи й вони змушені купувати їх за власні кошти.

Про те, що у Луцьку в контрабандиста вилучили понад 60 тисяч електронних сигарет на 26 млн грн

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 15 березня 

На Волині викрили схему незаконного ввезення в Україну електронних сигарет та готових рідин до них. Про це повідомили на сайті Бюро Економічної Безпеки України. Скоїла злочин група осіб, один з фігурантів організовував постачання тютюнових виробів з-за кордону. Інший, житель Луцька, продавав продукцію по Україні. Продаж здійснювався через телеграм-канал.

Під час обшуків у помешканні фігуранта та гаражах виявили продукцію та автівки, якими перевозили контрабанду. Вилучено понад 360 ящиків контрабандних електронних сигарет і готових рідин, а також готівку, мобільні телефони, чорнові записи, поштові накладні, автомобіль. Загальна сума вилучених підакцизних товарів становить понад 26 млн грн.

Про те, що на Волині знайшли унікального «Святого воїна» – його намагалися незаконно продати

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 15 березня 

На Волині правоохоронці упередили незаконний продаж на інтернет-аукціоні унікальної історичної пам'ятки часів Київської Русі – кам’яну плиту X-XIII ст. із зображенням «Святого воїна».

У ході досудового розслідування завдяки злагодженій роботі правоохоронців вдалося віднайти унікальну пам'ятку – вирізьблену кам’яну плиту X-XIII ст. із зображенням «Святого воїна» періоду Київської Русі, яку невстановлені особи намагалися незаконно продати через інтернет-аукціон.

Зі слів генерального директора Національного музею історії України, доктора історичних наук Федора Андрощука, пам’яток такого рівня не знаходили в Україні впродовж останнього століття.

Добре збережена кам’яна плита із зображенням «Святого воїна», ймовірно, Святого Дмитра, могла бути окрасою одного з храмів Галицько-Волинського князівства.

Новини України за день 

  • Атака Росії регіонів України

Російські терористи продовжують обстрілювати ракетами та дронами мирні українські міста та села. У Вінницькій області російський дрон влучив у житловий будинок. Про це повідомив голова ОВА Сергій Борзов. За даними поліції, на місці унаслідок російської атаки загинув 52-річний чоловік. Збитий російський дрон зманеврував у його будинок у Вінницькому районі. Окрім того, у лікарні померла 53-річна дружина загиблого. Їхнього 26-річного сина вдалось дістати з-під завалів. Наразі йому надають медичну допомогу.

Також на Тульчинщині уламками збитого дрона пошкоджено легковий автомобіль, біля якого було двоє хлопців 16 та 17 років. Вони шпиталізовані.

Російські війська вранці 15 березня з артилерії атакували село Долинка Запорізької області. Унаслідок атаки загинула літня жінка, яка перебувала на подвір’ї власного будинку.

Окрім того, окупанти завдали ударів по Одесі 15 березня. Кількість загиблих унаслідок ракетного удару зросла до 19 людей. Також збільшилася кількість поранених. Про це повідомив глава ОВА Олег Кіпер. Серед загиблих внаслідок атаки колишній перший заступник міського голови Геннадія Труханова – Сергій Тетюхін.

Відомо, що 55 людей з пораненнями перебувають у лікарні, з них 10 – у важкому стані. Він зауважив, що дані щодо госпіталізованих поки встановлюються. Очільник ОВА також розповів, що місце удару – це великий приватний сектор. Вже понад 200 одеситів та гостей міста здали кров для постраждалих, ще близько сотні людей стоять у чергах біля пунктів прийому.

  • Львівські поліцейські знешкодили нарколабораторії та вилучили канабісу на 10 млн грн.

Готовий до збуту «товар» учасники наркоугруповання постачали до Дрогобицької виправної колонії. Лідер злочинної групи, перебуваючи за ґратами, налагодив схему постачання та збуту наркотичних засобів та психотропних речовин на територію колонії. Він залучив до роботи інших в’язнів і тих, хто на волі.

Останні відповідали за формування «замовлень» та їх «перекиди» через охоронюваний периметр на територію тюрми. Безпосередньо один з учасників відповідав за функціонування нарколабораторій. 5 березня поліцейські провели перший етап заходів та затримали двох фігурантів під час передачі чергової партії до місця позбавлення волі. Тоді їм та ще двом спільникам повідомили про підозри.

12 березня оперативники знешкодили діяльність лабораторій та затримали учасника угруповання, відповідального за їх функціонування. За результатами другого етапу заходів поліцейські вилучили канабісу на 10 млн грн. Затриманому повідомили про підозру. Наразі усі викриті правоохоронцями члени наркоугруповання знаходяться під варто.

  • В Україну повернули тіла 100 загиблих захисників

Відбувся черговий репатріаційний захід, за результатами якого в Україну повернули тіла 100 загиблих оборонців України. Про це у п'ятницю, 15 березня, повідомив у телеграмі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зазначають, що ЗСУ забезпечують перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих. Після ідентифікації тіла захисників будуть передані родинам для гідного поховання.

  • СБУ затримала російського агента, який шпигував за кораблями ЗСУ на Одещині

Контррозвідка СБУ викрила російського агента, який передавав окупантам інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони України на території Запоріжжя та в акваторії Чорного моря. За інформацією СБУ, у зоні його особливої уваги були пункти базування та маршрути виходу у відкрите море броньованих артилерійських катерів ЗСУ. Для збору розвідданих фігурант діяв під прикриттям водія-далекобійника.

Перебуваючи за кермом фури, він заїжджав на територію портів для отримання комерційних вантажів, але в той же час намагався приховано фіксувати геолокації кораблів ЗСУ. Зловмисника затримали «на гарячому», коли він слідкував за кораблями ЗСУ поблизу Одеського морпорту та намагався звітувати агресору.

Також у ході розслідування стало відомо про додаткове завдання російського агента – шпигувати за сухопутними підрозділами ЗСУ на узбережжі Чорного моря. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів