Поділитись:

Луцьку міську стоматполіклініку можуть зруйнувати, – депутат від «Слуги народу»

П'ятниця, 22 березня 2024, 17:24
Луцьку міську стоматполіклініку можуть зруйнувати, – депутат від «Слуги народу»

Комунальне підприємство «Луцька міська стоматполіклініка» уже не перший місяць на слуху у лучан, адже ситуація в закладі критична. Ба більше, його взагалі можуть зруйнувати.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції «Слуга народу» Максим Воскресенський на своїй сторінці у фейсбук.

«Сьогодні на комісії з комунального майна міської ради обговорювали проблеми Луцької стоматполіклініки. Про конфлікт у цьому комунальному закладі зараз говорять вже всі й всюди. Ситуація дійсно критична, бо комунальну стоматполіклініку можуть зруйнувати!» – пише депутат.

Максим ВоскресенськийМаксим Воскресенський

Керівниця закладу, зазначає обранець, бездоказово звинувачує лікарів в усіх гріхах і його це обурює. На його думку, мова про те, що в медзакладі «все добре», що «це внутрішня справа колективу» і що «директор має право…» виглядає як повна маячня.

«В той час на роботу в комунальний заклад приймають приближених людей без лікарської освіти та з заробітною платою вищою ніж у лікарів. І це намагаються замовчувати. Це принижує лікарів та веде до руйнування колективу комунальної стоматполіклініки і ставить під загрозу лікування людей пільгових категорій», – зауважив Максим Воскресенський.

Директорка КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Любов ЯковчукДиректорка КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Любов Яковчук

Депутат вважає, якщо директорка поліклініки позвільняє усіх працівників, то в закладі просто не залишиться фахівців. Таким чином лікувати зуби ветеранам, пенсіонерам та іншим пільговикам просто не буде кому.

Нагадаємо, що нещодавно трудовий колектив стоматполіклініки підняв такий собі бунт проти очільниці закладу Любові Яковчук. На зборах працівників порушили усі нагальні питання, що стосуються роботи закладу. Зокрема, про об'єднання зуботехнічної лабораторії, приєднання до медзакладу дитячої стоматології, неефективними, на думку лікарів, кадровими рішеннями та незрозумілими тратами грошей з бюджету підприємства. Нарікали вони й на відсутність повного забезпечення матеріалами для роботи, і на цькування з боку незрозумілих людей у закладі, яких на незрозумілих умовах працевлаштувала Яковчук.

Опісля цього вони направили декілька скарг міському голові Ігорю Поліщуку, депутатам міськради та управлінню охорони здоров'я. Але чомусь ці скарги адресати не отримали, хоч у луцькому ЦНАПі на документах поставили відмітку про отримання. Вже через декілька днів працівники, які виступали на зборах та ставили незручні питання директорці Яковчук почали отримувати догани, а декого навіть звільнили.

Трудовий колектив намагався вдруге провести збори з очільницею стоматполіклініки й запросити на них депутатів міської ради. Коли ж голова профкому Віктор Єнжиєвський повідомив про це директорку, то після розмови із нею його забрала швидка допомога з підозрою на інфаркт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
19 квітня 2024
15:56
03 квітня 2024
19:05
29 березня 2024
27 березня 2024
19:30
22 березня 2024
12:44
21 березня 2024
17:46
18 березня 2024
20:30