Поділитись:

Ризотто з грибами за 30 хвилин: італійські кухарі поділились рецептом

П'ятниця, 12 квітня 2024, 04:12
Ризотто з грибами за 30 хвилин: італійські кухарі поділились рецептом

Італійська кухня давно стала фаворитом у багатьох людей. Мережа ресторанів Big Mamma, яка славиться в усьому світі автентичними рецептами, поділилась своїм ризотто з грибами.

Як пише Express, ця страва вимагає невеликого переліку інгредієнтів і мінімального часу приготування. В результаті ви отримаєте справжній смак італійської кухні, – передає УНІАН.

Для приготування ризотто з грибами потрібно взяти: 

  • рис - 420 г;
  • вершкове масло - 140 г;
  • пармезан - 120 г;
  • шалот - 1 шт.;
  • печериці - 500 г;
  • біле вино - 50 мл;
  • овочевий бульйон - 800 мл;
  • чебрець - 1 пучок;
  • сіль і перець за смаком.

Наріжте гриби четвертинками та обсмажте на сковороді з 20 г вершкового масла та чебрецем до золотистої скоринки. Відкладіть їх, залишивши невелику жменю як гарнір.

Далі візьміть глибоку каструлю і обсмажте мілко нарізаний шалот з 20 г вершкового масла, а потім додайте рис. Продовжуйте готувати його 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Додайте біле вино і продовжуйте готувати помішуючи. Коли воно випарується, всипте половину обсмажених грибів і дрібку солі. Влийте 200 мл овочевого бульйону і перемішайте. Коли випарується, знову долийте бульйон. Всього так треба зробити три рази.

Рис повинен варитися в каструлі близько 15-17 хвилин, не пригораючи і не висихаючи.

«Продовжуйте помішувати, інакше ви витратите гарне вино без ризотто», – сказав шеф-кухар Big Mamma.

Візьміть обсмажені гриби, що залишилися, і подрібніть їх з невеликою кількістю бульйону (або, якщо його немає, з гарячою водою), щоб отримати однорідне пюре.

Якщо рис готовий, вимкніть вогонь, додайте сир, грибне пюре та масло, що залишилося. Накрийте ризотто рушником на півтори хвилини. Далі перемішайте рис і розкладіть його по тарілках. Якщо є можливість, прикрасьте кожну порцію четвертинкою трюфеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів