Поділитись:

На Волині ділитимуть "зайві" гроші

Понеділок, 11 вересня 2017, 18:50
На Волині ділитимуть «зайві» гроші

Зі слів директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, до загального фонду місцевих бюджетів області за 8 місяців поточного року надійшло майже 2,2 млрд грн власних доходів, або 108,3 % до запланованого. На 112 % забезпечено виконання обласного бюджету, понад план надійшло 38,4 млн грн. З початку року обсяг фінансового ресурсу, отриманого від перевиконання місцевих бюджетів понад 105 %, становив майже 420 млн грн, зокрема обласного бюджету – 54 млн грн.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

"Доходи місцевих бюджетів області у звітному періоді до відповідного періоду минулого року зросли на 33,7 % або 542,1 мільйона гривень. Позитивна динаміка надходжень зберігається у обласному та усіх зведених бюджетах міст, районів та об'єднаних територіальних громад. Зокрема, приріст доходів у серпні проти надходжень липня поточного року в цілому по області склав 23,5 мільйона гривень, по обласному бюджету – 10,3 мільйона гривень", – повідомив Никитюк.

Варто зазначити, що минулого тижня на сесії обласної ради внесено зміни до показників обласного бюджету на 2017 рік. Понадпланові кошти обласного бюджету у сумі 27 млн грн розподілено головним розпорядникам та передано субвенції місцевим бюджетам. На часткове забезпечення додаткової потреби в коштах на оплату праці педагогічним працівникам у зв'язку з підвищенням посадових окладів на 2 тарифних розряди та працівникам установ ветеринарної медицини, депутати обласної ради спрямували 6,8 млн грн, для виплати стипендій учням професійно-технічних закладів – 1,8 млн грн, на забезпечення співфінансування ремонту дороги державного значення Устилуг-Луцьк-Рівне – 5,3 млн грн, утримання та розвиток інфраструктури доріг області – 3,4 млн грн.

До слова, залишається актуальним питання погашення заборгованості за енергоносії та комунальні послуги – дефіцит до кінця року близько 1 млрд грн, а також виплата заборгованості щодо різниці в тарифах обсягом 23 млн 633 тис. грн. У той же час залишається низький рівень освоєння коштів субвенції на забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, на утримання і розвиток інфраструктури доріг – менше 50 %, облаштування внутрішніх санвузлів в загальноосвітніх навчальних закладах області – 11,2 %.

Окрім того, за інформацією управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації для підвезення учнів до загальноосвітніх навчальних закладів області на умовах співфінансуваннядо кінця року планують закупити 26 шкільних автобусів.

"Для того, аби закрити повністю програму забезпечення шкільними автобусами, необхідно три роки закуповувати мінімум 35-40 автобусів щорічно. Це дасть змогу оновити парк автобусів, що вже вийшли з ладу чи у яких незабаром закінчується термін експлуатації. Це ті автобуси, які мають бути виділені на розвиток опорних шкіл та забезпечувати довіз дітей із філій. І, як ви пам'ятаєте, частину автобусів забрали для проведення антитерористичної операції. Їх також потрібно компенсувати. Наголошую, шкільні автобуси отримають усі опорні школи та їх філії", – зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

Своєю чергою, перший заступник начальника головного управління ДФС в області Віталій Чуй повідомив, що за вісім місяців 2017 року до бюджетів усіх рівнів на території області зібрано майже 3,6 млрд грн платежів і це на 700 млн або на 24 % перевищує минулорічний показник. Збір до загального фонду державного бюджету становив 1,6 млрд грн, що дозволило забезпечити виконання доведеного для області індикативного показника на рівні майже 106,8 % із перевиконанням 101 млн грн. Місцеві бюджети області поповнилися майже на 2 млрд грн в частині платежів, що адмініструються органами ДФС і це на 27 % або на 420 млн грн більше до відповідного минулорічного періоду.

Насамкінець заступник начальника Волинської митниці ДФС в області Василь Герман зазначив, що наказом Державної фіскальної служби від 4 квітня 2017 року № 236 "Про індикативні показники доходів для митниць ДФС на січень-грудень 2017 року" доведений індикативний показник на січень-серпень 2017 року становить 3 млрд 479 млн грн. Однак листом від 22 серпня 2017 року Державної фіскальної служби доведені індикативні показники збільшено до 3 млрд 518,5 млн грн.

"За підсумками роботи у січні-серпні 2017 року Волинською митницею ДФС перераховано до Держбюджету 4 мільярди 486,6 мільйони гривень. Виконання доведеного показника становить 137,6 %, перевиконання – 1 мільярд 307,5 мільйона гривень. Тобто на ремонт та відновлення доріг Волині вже спрямовано 549 мільйонів гривень, в тому числі за серпень – 70 мільйонів гривень", – повідомив Герман.

Надрукувати
мітки:
коментарів