Поділитись:

Україна втратить 115 мільярдів гривень у разі проблем з транзитом вантажів, – Мінінфраструктури

Субота, 27 лютого 2016, 19:28
Україна втратить 115 мільярдів гривень у разі проблем з транзитом вантажів, – Мінінфраструктури

Втрати України від блокади транзиту російських вантажівок по її території можуть скласти близько 115 мільярдів гривень, заявив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень міністерства інфраструктури України Роман Хміль.

"Зупинка російського транзиту для нас, як країни-транзитера, що має істотну частку доходів бюджету від міжнародної торгівлі і транзитних потоків – це інфраструктурна катастрофа. Адже це призведе до припинення нашого транзиту в країни Азії і двосторонніх перевезень в РФ. Потім зупиниться залізничний транзит. Далі міжнародні компанії поступово перестануть їздити нашою територією, бо таким чином ми порушимо міжнародні угоди і їх інтереси. Потім нас виженуть з СОТ і позбавлять підтримки ЄС і США ... Груба оцінка втрат – 15 мільярдів гривень транспортних доходів плюс мінімум 100 мільярдів гривень від продажу наших товарів на експорт", – написав Хміль на своєму фейсбуці.

Раніше "Свобода" заявила, що відновила блокування транзиту російських вантажівок в Чернівецькій, Волинській, Львівській та Закарпатській областях.

Державний прикордонний комітет Білорусі у п'ятницю, 26 лютого повідомляв про поновлення активістами перешкоджання проїзду фур з російськими номерами поблизу прикордонного переходу Доманове-Мокрани, що на Волині.

Мінінфраструктури України в суботу повідомило, що за даними оперативного штабу відомства акції проводять у двох місцях, Львівській і Волинській областях, і не перешкоджають руху вантажівок.

Надрукувати
мітки:
коментарів