Поділитись:

Громадські формування Волині реєструватимуть по-новому

Середа, 16 березня 2016, 17:40
Громадські формування Волині реєструватимуть по-новому

Реєстрацією нормативно-правових актів та громадських формувань на Волині займатимуться інші посадовці.

Як повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентин Кухарик 16 березня під час наради з питань передачі функцій з надання адмінпослуг у сферах державної реєстрації та передачі окремих повноважень від міграційної служби до органів місцевого самоврядування у Волинській ОДА, при ліквідації районних управлінь юстиції будуть ліквідовані деякі відділи, – інформує Слово Волині.

Зокрема, ліквідовуються відділи реєстрації актів цивільного стану, а також відділи Державної виконавчої служби. Ці відділи в подальшому безпосередньо підпорядковуватимуться Головному територіальному управлінню юстиції.

"На даний час мова про ліквідацію відділів РАЦС та ДВС не йде", – наголосив посадовець та зауважив, що такі функції, як реєстрація та легалізація нормативно-правових актів, після реформи можуть виконувати нові посадові особи.

Зокрема, в кожному районі буде по одному працівнику юстиції, який реєструватиме нормативно-правові акти районних державних адміністрацій та реєструватиме громадські формування.

Валентин Кухарик також зауважив, що наразі усі нотаріуси області мають доступ до Реєстру речових прав на нерухоме майно і 92 % нотаріусів мають доступ до реєстру бізнесу, тож поки РДА повністю не заберуть на себе обов'язки державних реєстраторів,ці функції можуть виконувати приватні нотаріуси.

Надрукувати
мітки:
коментарів