Поділитись:

Сім_сорок. Кави?

Четвер, 08 листопада 2018, 07:40

Ще 5 років тому у Луцьку було не так багато закладів, які пропонували каву з собою. Нині ж – мало не на кожному кроці вуличний бариста готовий пригостити еспресо, американо чи зробити латте. При цьому звичка пити каву з собою по дорозі на роботу, в обід для багатьох стала такою ж природньою, як з’їсти морозиво в літню спеку чи випити води.

Гадаю, тут мають великий вплив американські фільм. Саме їхні герої часто тримають у руках стаканчик кави з молоком.

До речі, якщо усвідомлено підійти до такого питання, то кава на ходу за підсумком місяця може вилитися в серйозну суму. У Луцьку середній чек американо з молоком (навіть із собою) – це 20 гривень. 5 робочих днів – 100 гривень в тиждень, 400 – в місяць. Не таке вже й дешеве задоволення.

Італійці ж люблять пити каву за маленькими столиками, часто стоячи. У більшості це буде гіркий еспресо з густою пінкою без молока. Хтось обожнює пити каву вдома, зварену власноруч. Для інших ранкова кава – це ритуал на роботі. Домашній варіант економний, а робочий – часто безплатний.

Ви навряд знайдете серйозні медичні дослідження про значний негативний вплив кави на здоров’я. Можливо, він і є, але не доведений масштабними науковими дослідженнями. Радять надавати перевагу арабіці, а ось молоко не додавати. Тож якщо ви любите посмакувати цим напоєм зранку – робіть це з задоволенням і не мучте своє сумління. Смачного!  

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Кавові люди": хто лучанам готує вуличну каву (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів