Поділитись:

Храм у Красноволі таки став ПЦУ: залучили поліцію

Понеділок, 14 січня 2019, 08:49
Храм у Красноволі таки став ПЦУ: залучили поліцію

У селі Красноволя Маневицького району громада таки завершила перехід до нової Православної церкви України, однак без настоятеля Свято-Михайлівського храму Андрія Геналюка. 

Недільну службу замість нього у церкві провів благочинний Маневицького району ПЦУ Адрій Закидальський. Однак Волинська єпархія УПЦ (МП) заявила про невідкладну юридичну реакцію у відповідь на дії тих, хто організував згадані події. Про це повідомив у Facebook речник єпархії Олег Точинський. 

Нагадаємо: 13 січня прихильники ПЦУ не пустили до храму і керуючого Волинською єпархією Української православної церкви єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла. 

 

Храм у Красноволі таки став ПЦУ: залучили поліцію

"Зі слів настоятеля громади, активісти були налаштовані різати замки на дверях храму. Однак, вчинивши тиск на отця Андрія, агресивно налаштовані люди відібрали у священика ключі від дверей. Після довгих дискусій, компромісу так і не вдалось знайти. Збоку прихильників ПЦУ лунали образи та погрози на адресу духовенства та віруючих УПЦ. У підсумку – на дверях храму було змінено замки, а Богослужіння так і не відбулось. Духовенство та віряни УПЦ, які прийшли на молитву, були вимушені їхати у сусіднє село, де в місцевому храмі їм таки вдалося помолитись за недільною літургією", – написав Олег Точинський. 

Храм у Красноволі таки став ПЦУ: залучили поліцію

Як зазначив він, правоохоронці, які прибули на місце події, зафіксували правопорушення та прийняли відповідну заяву від настоятеля храму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від ваших "материнських" обіймів ми тут задихаємось", - волинський священнослужитель про Константинополь

Надрукувати
мітки:
коментарів