Поділитись:

Росіяни заблокували волинське інтернет-видання через "екстремізм"

Вівторок, 26 квітня 2016, 12:47
Росіяни заблокували волинське інтернет-видання через «екстремізм»

Російська федеральна служба з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій надіслала інтернет-виданню "БУГ" лист-попередження про те, що заблокує доступ до сайта через публікацію про "Правий сектор".

Іноземна служба закидає західноволинському виданню "розміщені матеріали, що містять заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових ( публічних ) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку", – інформує видання.

Росіяни заблокували волинське інтернет-видання через «екстремізм»

Про те, що російська служба має претензії до інтернет-видання Західної Волині, журналісти дізналися із листа, який надійшов на офіційну пошту видання ввечері 25-го квітня.

У документі до попередження Роскомнагляд зазначив, що їх невлаштовує опублікована інформація та детальна інструкція про те, як "задобрити" російську службу.

"Інформаційно-пропагандистський супровід діяльності українських націоналістичних організацій, визнаних екстремістськими рішенням Верховного Суду Російської Федерації від 17.11.2014: "Правий сектор", "Українська національна асамблея – Українська народна самооборона"(УНА-УНСО), "Тризуб ім. Степана Бандери", "Братство". На ресурсі містяться відомості про результати деструктивної діяльності названих націоналістичних угруповань, пропагується ідеологія відомих терористів, нацистів і їх союзників, формуються антиросійські установки, поширюються заклики у здійсненню насильницьких дій з політичних, расовими, національними та релігійними мотивами. Сторінки і спільноти, метою створення яких є пропаганда ідей вищевказаних екстремістських угруповань, діяльність яких на території Російської Федерації заборонена", – йдеться у повідомленні росіян.

Росіяни заблокували волинське інтернет-видання через «екстремізм»

Публікація, яка викликала таке обурення в іноземної служби, була оприлюдена 30-го січня 2015-го року. У ній йшлосі про те, що у Володимирі-Волинському та районі усіх охочих стати на захист територіальної цілісності України кличуть у Третій запасний батальйон Добровольчого українського корпусу (ДУК).

Своєю чергою, журналісти інтернет-видання "БУГ" не вважають жодну із перерахованих націоналістичних організацій екстремістами.

!В редакційній політиці видання ніяких змін не передбачаєтьсята, і ми надалі плануємо висвітлювати події пов'язані із діяльність "Правого Сектору", УНА-УНСО та інших націоналістичних організацій. Зазначаємо, що публікація яка "невлаштовує" іноземну службу, не єдина оприлюднена на сторінках інтернет-видання "БУГ". Окрім висвітлення подій, пов'язоних з діяльностю "Правого Сектору", ми публікуємо ефіри із місцевими очільниками національно-патріотичних організацій, а також висвітлюємо заходи національно-патріотичного спрямування. Для нас є важливою позиція і ставлення наших читачів, а не служб країни-агросора" – зазначили у редакції видання.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
13 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
23 лютого 2024
10 лютого 2024
27 січня 2024
26 січня 2024
25 січня 2024
19:01
02 січня 2024