Поділитись:

У Луцьку незаконно агітували за Юлію Тимошенко (фото)

Субота, 09 лютого 2019, 11:05
У Луцьку незаконно агітували за Юлію Тимошенко (фото)

У Луцьку спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА під час спільного із правоохоронцями патрулювання виявили білборди та сітілайти кандидатки у Президенти України Юлії Тимошенко (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») без вихідних даних.

За вказаним фактом спостерігачі ОПОРИ подали заяву до поліції, – повідомляє прес-служба ОПОРИ.

Попри те, що ЦВК офіційно зареєструвала Юлію Тимошенко кандидаткою 25 січня, у Луцьку досі розміщені агітматеріали на її користь без вихідних даних.

7 лютого спостерігачі ОПОРИ здійснювали спільний рейд із правоохоронцями задля виявлення порушень виборчого законодавства. Під час огляду вулиць зафіксували сітілайти без вихідних даних із гаслом  «Вірю в Україну Юлія Тимошенко 2019» на проспекті Василя Мойсея та вулиці Винниченка.

У Луцьку незаконно агітували за Юлію Тимошенко (фото)

Окрім того, білборд із аналогічним гаслом також без вихідних даних виявила омбудсменка з захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Євгенія Коваленко на вулиці Конякіна, 3 і викликала слідчо-оперативну групу.

У Луцьку незаконно агітували за Юлію Тимошенко (фото)

Відтак, представники ОПОРИ написали дві заяви до правоохоронних органів із проханням перевірити джерело фінансування вказаних матеріалів.

Громадянська мережа ОПОРА зазначає, що у Луцьку також розміщена низка аналогічних білбордів та сітілайтів на користь кандидатки, які містять вихідні дані. Їх появу, як і агітматеріали без необхідних відомостей, зафіксували у день офіційної реєстрації Юлії Тимошенко.

Нагадаємо: ОПОРА 29 січня вже зверталася до правоохоронців з проханням перевірити джерело фінансування білбордів та сітілайтів вказаної кандидатки. Окрім того, спостерігачі зверталися із заявами щодо порушення правил ведення передвиборної агітації з боку Андрія Садового («Об’єднання «Самопоміч»), Анатолія Гриценка («Громадянська позиція»), Євгенія Мураєва («Наші»), Ольги Богомолець (самовисування), Олександра Шевченка (Українське об’єднання патріотів – УКРОП»), Олега Ляшка (Радикальна партія Олега Ляшка) та Руслана Кошулинського (Всеукраїнське об’єднання «Свобода»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори: поліція Волині зареєструвала 31 звернення про можливі порушення

Надрукувати
мітки:
коментарів