Поділитись:

Терористи погрожують зірвати Євробачення-2019

Понеділок, 06 травня 2019, 02:43
Терористи погрожують зірвати Євробачення-2019

Євробачення-2019 – міжнародний пісенний конкурс, який повинен відбутися в Тель-Авіві з 14 по 18 травня, під загрозою зриву. Втім, національний мовник Ізраїлю стверджує, що обстріли не завадять провести конкурс, незважаючи на те, що в Модині був скасований концерт за участю колишніх конкурсантів міжнародного пісенного конкурсу Євробачення, зокрема, Дани Інтернешнел.

Про це інформує Дзеркало Тижня.

У заяві терористів, опублікованій арабськими ЗМІ, йдеться, що "Ісламський джихад" не дозволить "сіоністському ворогу провести фестиваль, що підриває палестинський наратив", а відповіддю на "розширювану і триваючу агресію Ізраїлю проти палестинського народу" стане "перетворення життя ізраїльтян на пекло", передає ізраїльський 9 канал.

"Ми заявляємо тим, що приймають рішення в Ізраїлі: не мрійте про спокій і про те, що його буде досягнуто за рахунок палестинського народу. Сили опору [окупації] сповнені рішучості дати гідну відповідь ворогові на його агресію, що його застане зненацька" ,— йдеться в заяві "Ісламського джихаду".

Терористам вже вдалося зірвати проведення матчів ізраїльської футбольної ліги, які повинні були відбутися в суботу, 4 травня, на стадіонах Ашкелона і Ашдода. Федерація футболу Ізраїлю також скасувала всі ігри, заплановані в населених пунктах, розташованих ближче 40 км від кордону з анклавом.

У зв'язку з новою фазою ескалації напруженості між Ізраїлем і угрупуваннями в секторі Газа ізраїльська влада оголосила закритою для польотів літаків цивільної авіації частину повітряного простору в радіусі 12 кілометрів від північного краю сектора. Заборона введена як мінімум до завтрашнього ранку.
 
У соцмережі опубликували зображення з мобільного додатка, в якому онлайн публікуються точки, де відбулися обстріли 4 травня. Це виглядає страшно.
 
Проте, за словами організаторів, "підготовка делегацій на Євробачення проходить згідно із запланованим розкладом. Делегації прибувають, і всі зайняті конкурсом", - відзначили у організаторів.

Протягом суботи, 4 травня з території сектора Газа по ізраїльських поселеннях було випущено більше 500 ракет. Частину з них було перехоплено системою ПРО "Залізний купол". Десятки тисяч людей бцло евакуйовано до безпечної зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не лишайте паски на могилах", – директор луцьких кладовищ Цетнар

Надрукувати
мітки:
коментарів