Поділитись:

Деякі види м’яса підвищують ризик ранньої смерті

Неділя, 19 травня 2019, 19:23

Жирні сорти червоного м’яса і продукти з переробленого м’яса негативно впливають на здоров’я, збільшуючи ризик розвитку небезпечних захворювань.

Про це пише UKRHEALTH.NET.

Вчені з Університету Східної Фінляндії провели 20-річне дослідження, яке показало, що червоне м’ясо і продукти м’ясопереробки підвищують ризик хвороб серцево-судинної і травної систем. Зокрема, ризик підвищується, якщо з’їдати в день три сосиски, шість шматочків бекону, 200 грамів жирного м’яса свинини, яловичини або баранини.

У дослідженні брали участь понад 2,6 тисячі чоловіків віком від 40 до 60 років. Протягом 20 років вони постійно вели щоденники харчування і передавали їх вченим. В ході експерименту близько 1,2 тисячі учасників померли. В основному причиною їх смерті були захворювання серцево-судинної системи, рак і цукровий діабет.

Фахівці прийшли до висновку, що більше 650 грамів червоного м’яса на тиждень підвищують ризик розвитку раку шлунка і товстої кишки. Крім того, жирні сорти м’яса і особливо м’ясопродукти містять багато насичених жирів, тобто, підвищують рівень холестерину, а це, в свою чергу, загроза для здоров’я серцево-судинної системи.

Але при цьому в червоному м’ясі міститься багато заліза і вітамінів групи В. Вчені вважають, що безпечно в день можна з’їдати близько 70 грамів червоного м’яса. Вживання в день більше 200 грамів червоного м’яса підвищує ризик ранньої смерті на 23% порівняно з тими, хто їсть червоне м’ясо в безпечному обсязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 жовтня 2019
10 жовтня 2019
09 жовтня 2019
08 жовтня 2019
06 жовтня 2019
05 жовтня 2019
29 вересня 2019
28 вересня 2019
27 вересня 2019
24 вересня 2019