Поділитись:

Деякі види м’яса підвищують ризик ранньої смерті

Неділя, 19 травня 2019, 19:23

Жирні сорти червоного м’яса і продукти з переробленого м’яса негативно впливають на здоров’я, збільшуючи ризик розвитку небезпечних захворювань.

Про це пише UKRHEALTH.NET.

Вчені з Університету Східної Фінляндії провели 20-річне дослідження, яке показало, що червоне м’ясо і продукти м’ясопереробки підвищують ризик хвороб серцево-судинної і травної систем. Зокрема, ризик підвищується, якщо з’їдати в день три сосиски, шість шматочків бекону, 200 грамів жирного м’яса свинини, яловичини або баранини.

У дослідженні брали участь понад 2,6 тисячі чоловіків віком від 40 до 60 років. Протягом 20 років вони постійно вели щоденники харчування і передавали їх вченим. В ході експерименту близько 1,2 тисячі учасників померли. В основному причиною їх смерті були захворювання серцево-судинної системи, рак і цукровий діабет.

Фахівці прийшли до висновку, що більше 650 грамів червоного м’яса на тиждень підвищують ризик розвитку раку шлунка і товстої кишки. Крім того, жирні сорти м’яса і особливо м’ясопродукти містять багато насичених жирів, тобто, підвищують рівень холестерину, а це, в свою чергу, загроза для здоров’я серцево-судинної системи.

Але при цьому в червоному м’ясі міститься багато заліза і вітамінів групи В. Вчені вважають, що безпечно в день можна з’їдати близько 70 грамів червоного м’яса. Вживання в день більше 200 грамів червоного м’яса підвищує ризик ранньої смерті на 23% порівняно з тими, хто їсть червоне м’ясо в безпечному обсязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 червня 2019
24 червня 2019
23 червня 2019
22 червня 2019
21 червня 2019
12:00
19 червня 2019
15 червня 2019
12 червня 2019