Поділитись:

Назустріч Сонцю: у Луцьку шукали людей, які творять дива (відео)

Понеділок, 28 жовтня 2019, 12:00
Назустріч Сонцю: у Луцьку шукали людей, які творять дива (відео)

Команда “Назустріч Сонцю” вирішила знайти іншу Україну, яка існує, але не часто потрапляє у поле зору більшості українців. Це Україна неймовірних людей, які не скиглять, а день за днем роблять дива. Рятують та надихають, виробляють унікальні речі, втілюють соціальні, бізнесові, творчі проекти тощо.

Четверо мандрівників з 1 до 28 жовтня ходили пішки по Україні і шукали таких людей. Завітали й до Луцька. Про це вони розповіли на своїй сторінці у Facebook.

Тут представниця команди зустрілася із громадською організацією, яка займається проблемами й питаннями людей з вадами зору. Нею курує Віталій Ткачук.

Інший герой – людина, яка озвиває реконструкцію середньовічних боїв – Сергій Ващук. Він очолює клуб середньовічного бою "Айна Бера. Луцьк".

Також згадали творчу групу "ГаРмИдЕр", представники якої виходять на вулиці, задіюють людей навколо, порушують гострі соціальні теми, пробують змусити замислитися нас, що відбувається навколо. 

Також команда “Назустріч Сонцю” розповіла й про Громадську організацію "Сильні діти", активістом якої є Володимир Луцик. 

Один з проєктів організації – розвиток Центру іпотерапії, кінно-спортивна школа "Ромашка" у селі Вишнів, який допомогли збудувати меценати, батьки дітей зі схожими проблемами та небайдужі жителі Луцька та села Вишнів. Спілкування з тваринами та їзда верхи дуже розслаблює діток як фізично – знімає спазми, так і морально – підіймає настрій та заспокоює.

У центрі займається біля 40 дітей, але чекають гостей з усієї України. Вартість одного заняття символічна, покриває утримання тварин. Володимир каже, що подібні заклади в Україні є й вони дають серйозні результати, але ціна часто дуже висока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024