Поділитись:

Кава різко подорожчала на чверть: назвали причину

П'ятниця, 29 листопада 2019, 05:14
Кава різко подорожчала на чверть: назвали причину

Ціна на каву в останні тижні підскочила на понад 25% через скорочення виробництва в Латинській Америці. Основною причиною є зменшення збору кави в Гондурасі через посуху

Про це пише theБабель з посиланнямна The Wall Street Journal.

Ціни ростуть, адже запаси кави на складах за останні тижні зменшилися майже на 78 тисяч мішків. Трейдери кажуть, що головна причина цього – зниження через посуху врожаю кави з Гондурасу, третього за величиною в світі виробника арабіки. Погані погодні умови спостерігаються також в Бразилії і Перу.

Арабіка росте переважно в країнах Латинської Америки. Частка Гондурасу в світовому виробництві становить менше 10 %, проте основна маса кави, що має сертифікат ICE, надходить на біржу саме з цієї країни. В результаті гондураська кава має непропорційно великий вплив на формування цін.

Минулого місяця Міжнародна організація кави прогнозувала, що світове виробництво кави в 2019–2020 фінансовому році скоротиться приблизно на 10 млн тонн. Це пов’язано із зменшенням виробництва арабіки на 2,7 %, що стане найнижчим показником з 2015–2016 фінансового року.

Тим часом очікується, що попит на зернову каву у світі буде підвищуватися. Зокрема, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні прогнозується зростання на 3% в найближчий рік, в Європі на 1–2 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів