Поділитись:

У Луцькраді прокоментували війну підприємців за Старий ринок

Вівторок, 04 лютого 2020, 12:05
У Луцькраді прокоментували війну підприємців за Старий ринок

Ще 15 грудня 2019 року підприємці отримали відповідні звернення і попередження, керівники Нового ринку дали рік пільгового часу для власників торгових точок, аби ті переїздили і укладали угоди. Цей пільговий період мав діяти до першого лютого і приблизно до цієї дати сесія Луцької міської ради і готувала проєкт рішення. Ба більше, депутати різних політичних сил постійно виявляли одностайність у питанні перенесення ринку і більшістю голосів завжди підтримують це рішення.

Про це заявив перший заступник міського голови Григорій Недопад на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Зауважу, йдеться саме про ту частину ринку, яка розташована біля парку: більше пів гектара, а також орендована земельна ділянка в іншого підприємця, який уже почав перевозити торгові точки на Новий ринок. Як відомо, частина підприємців уже переїхали і уклали угоди із керівництвом «Нового» ринку. Ще за часів нині покійного мера Луцька робилися кроки для перенесення Старого ринку, а зараз цей процес необхідно довести до логічного завершення. Адже частина підприємців уже працюють на нових торгових місцях і не створюють конфліктів чи провокацій в центрі Луцька. Слова підприємців про те, що, мовляв, закупили товар і треба його розпродати, насправді носять маніпулятивний характер, оскільки товар вони закупляють постійно і подібні аргументи озвучували ще до Нового року», – написав він. 

Григорій Недопад зауважив, що Луцька міська рада працюватиме, щоб поліпшити доїзд до Нового ринку і створити умови для його якісного функціонування. 

У понеділок, 3 лютого, частину Старого ринку у Луцьку мали демонтувати. Проте цьому завадили підприємці, які чергували на території всю ніч.  Уздовж торгових точок люди поставили автомобілі. Кажуть, з рішенням Луцькради не згідні і захищатимуть своє майно. 

Нагадаємо: комунальному підприємству “Луцькі ринки” припинили право користування земельною ділянкою, на якій розміщено Центральний ринок. Територію ринку планують звільнити від металевих конструкцій до 3-го лютого, щоб потім провести реконструкцію площі перед замком Любарта. Якщо ж підприємці самостійно цього не зроблять, за демонтаж візьмуться муніципали. 

До слова, вже затвердили склад робочої групи з перенесення ринку "Центральний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
09 березня 2024
05 березня 2024