Поділитись:

Чому в Луцьку "заморозили" нове будівництво

П'ятниця, 13 березня 2020, 17:00
Чому в Луцьку «заморозили» нове будівництво

фото ілюстративне 

Запровадити мораторій на будівництво житла в Луцьку треба було ще раніше. І причин цьому чимало.

Про це 13 березня заявив перший заступник міського голови Григорій Недопад на конференції за участю представників влади та провідних забудовників міста і повідомив про це на своїй стороінці у фейсбуці

"Місто має непоодинокі прикрі випадки, коли окремі забудовники не враховували зношеності мереж і зводили будинки, які створювали надмірне навантаження на каналізацію, або ж врізка в мережу була здійснена неякісно. Є навіть ситуація, коли каналізаційні відходи потрапляли в дощову каналізацію, яку зробили фекальною, що є грубим порушенням.Ба більше, знаємо, наскільки зношеними є очисні споруди в Липлянах. Додаткові врізки і збільшення кількості стоків для них є критичними. Якщо раніше ми працювали над залученням європейських коштів на реконструкцію очисних, то зараз розглядаємо можливість збільшення фінансування з Європейського інвестиційного банку для будівництва нових очисних споруд", – зазначив Недопад. 

Чому в Луцьку «заморозили» нове будівництво

Також він наголосив на тому, що будівництво нових багатоповерхівок мають здійснюватися разом із будівництвом нових шкіл і дитсадків, а також із комплексним плануванням розміщення нових будівель за участю будівельних підприємств, архітекторів, органів контролю.

"Зараз маємо проблематику по 55 районі, де школа і садок вже переповненні. У кількох сусідніх містах України соціальна інфраструктура будується за кошти забудовника. Нові державно-будівельні норми дозволяють будівництво дитсадків на перших поверхах багатоповерхівок за ініціативною будівельних підприємств. Також маємо проблеми із нестачею місць для паркування авто біля новобудов, що часто призводить до надміру припаркованих машин на дорогах загального користування. Існує проблема і з тим, що у Луцьку пожежні машини можуть дістати лише до десятого поверху, а деякі забудовники зводять значно вищі багатоповерхівки. Це теж є порушенням і небезпекою", – наголосив Недопад. 

Детальніше про круглий стіл читайте завтра на "Конкуренті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024