Поділитись:

Світло в кінці тунелю: у "Волиньтуриста" відсудили приміщення

Понеділок, 01 серпня 2016, 21:00
Світло в кінці тунелю: у «Волиньтуриста» відсудили приміщення

Волинське обласне ЗАТ із туризму та екскурсій "Волиньтурист" виселяють із приміщення площею майже 730 квадратних метрів на вулиці Лідавській, 30. Причина – підприємство займало об'єкт незаконно.

Про це сказано у рішенні Господарського суду Волинської області від 20 липня 2016 року.

У травні 2016 року Фонд державного майна України звернувся в суд із позовною заяву до ПАТ "Волиньтурист" про усунення перешкод у користуванні державним майном. Своєю чергою, відповідач такі вимоги заперечує, оскільки "ПАТ "Волиньтурист" постійно інформує регіональне відділення ФДМ України по Волинській області про стан об'єктів нерухомості, не перешкоджає працівникам позивача оглядати та фотографувати будівлі та сприяє врегулюванню питань щодо законного повернення нерухомого майна у державну власність".

Також з'ясувалося, що це приміщення є майном загальносоюзних об'єднань колишнього Союзу РСР, однак на законодавчому рівні не визначено механізму передачі такого майна, яке за рішенням суду переходить у власність держави.

У суді відділення Фонду держмайна України у Волинській області підтвердило зареєстроване право власності за державою в особі Фонду на вищевказане нерухоме майно, що підтверджується витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Зрештою суд вирішив таки виселити "Волиньтурист" із приміщення, що займане ним незаконно. Також підприємство має повернути державі ремонтні бокси з операторною АЗС на вул. Лідавській, 30 загальною площею 409,9 квадратних метрів.

Варто зазначити, що у власності ПАТ "Волиньтурист" – готелі "Лісова пісня" та "Світязь", а також пансіонат "Шацькі озера".

Надрукувати
мітки:
коментарів