Поділитись:

Луцькрада оскаржуватиме рішення суду щодо Центрального ринку

П'ятниця, 21 серпня 2020, 15:51
Луцькрада оскаржуватиме рішення суду щодо Центрального ринку

Луцька міська рада має намір оскаржувати рішення Господарського суду Волинської області, яке увахлили 18-го серпня.

Про це заявила директорка юридичного департаменту Наталія Юрченко, – повідомляє Суспільне. 

З її слів, апеляційну скаргу писатимуть через низку порушень процесуального законодавства і матеріального права під час судового процесу.

Директорка юридичного департаменту Луцької міської ради Наталія Юрченко вважає, що рішення, яке ухвалила напередодні суддя Луцького господарського суду Софія Костюк про те, що демонтаж торгових контейнерів на Центральному ринку Луцьку був незаконним, було ухвалене з низкою порушень процесуального законодавства. Зокрема, каже юристка міськради, було вирішене питання щодо прав, обов’язків та інтересів осіб, які не брали участі в судовому засіданні. Це є підставою для скасування рішення суду.  Також окремі стадії судового процесу взагалі були пропущені: не було судових дебатів, – вважає Наталія Юрченко. Тому Луцька міська рада оскаржуватиме це судове рішення.

Демонтаж торгових контейнерів на Центральному ринку Луцьку суд визнав незаконним і скасував рішення міської ради про ліквідацію Центрального ринку, ухвалене на початку цього року. Ухвалою суд повністю задовольнив позов підприємців, каже їхній представник в суді, адвокат Денис Деркач.

Підприємиця Тетяна Біскуп вивезла три свої торгові контейнери з території Центрального ринку у травні цього року. Каже: нині підприємницькою діяльністю на ринку не має змоги займатися, попри це продовжує сплачувати податки.

"Навіть якщо припускати, що за результатами апеляційного оскарження рішення суду першої інстанції залишиться в силі, термін договорів оренди торгових місць на Центральному ринку сплив 30 червня", – каже директорка юридичного департаменту міськради Наталія Юрченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024