Поділитись:

Гунчик попереджає: 2016-2017 роки – кінцеві у державному фінансуванні ПТУ

Понеділок, 19 вересня 2016, 10:24
Гунчик попереджає: 2016-2017 роки – кінцеві у державному фінансуванні ПТУ

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик очікує створення в області професійно-технічих центрів, а не ПТУ, які за рахунок держави дають середню освіту, забуваючи про своє пряме призначення: професійна підготовка.

Про це стало відомо у понеділок, 19 вересня, під час оперативної наради.

Очільник області вважає, що Волинь потребує п'ять опорних центрів, які будуть надавати освітні послуги в різних галузях.

"Промисловості, будівництва, спеціалістів інфраструктури та логістики. Ми бачимо сотні людей у супермаркетах – це і є логістика. Нам потрібні опорні центри для комунальних підприємств, ми нікуди від них не дінемося. І, звісно, культура і мистецтво. Область не може мати десятки ПТУ з наповненням 60 %, зарплати та кількість вчителів не меншає, а студентів бракує на 40 %", – каже посадовець.

Губернатор нагадав, що держава поступово передає відповідальність фінансування професійно-технічної освіти на місцеві бюджети.

"Якщо гроші наші, то й відповідальність наша. Я готовий слухати всі пропозиції, зустрічатися з усіма, але впевнений на 100 %, що 2016-2017 – це останні роки фінансування ПТУ з держбюджету. Не бачу в цьому ніякої трагедії, але не в тому стані і в тій кількості, що є зараз", – резюмував Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів