Поділитись:

Microsoft презентувала Windows 11

П'ятниця, 25 червня 2021, 03:36
Microsoft презентувала Windows 11

Компанія Microsoft презентувала нову версію своєї операційної системи — Windows 11. Серед головних змін — спрощений інтерфейс, оновлена крамниця додатків, вдосконалення функцій мультизадачності та можливість запускати застосунки Android.

Презентація транслювалася на офіційному сайті Microsoft, - пише "Громадське".

Дизайн

Одна з найбільш помітних візуальних змін — переміщення кнопки «Пуск» із лівого нижнього кута в центр, що частково нагадує інтерфейс iMac.

Меню «Пуск» міститиме активні плитки (Live Tiles), які запроваджували у Windows 8 (але в «десятці» відмовилися, бо вони більше пасували моніторам із сенсорним екраном).

Microsoft презентувала Windows 11

Дизайн Windows 11 назагал став більш спрощеним. Усі вікна, іконки й стандартні продукти Microsoft тепер будуть із заокругленими краями.

Зміни торкнулися й екрана блокування — тепер годинник із датою відображатиметься по центру згори, а не зліва внизу. Переходи між вікнами й під час відкриття застосунків стали більш плавними.

Мультизадачність і функціонал

У Windows 11 з’являться функції Snap Layouts, яка дозволить перемикати застосунки між різними режимами роботи, і Snap Groups — запам’ятовуватиме, де додатки зберігаються.

Так, імовірно, Microsoft хоче забезпечити коректну роботу на різних типах екранів і в тому разі, якщо екранів буде кілька. На це ж вказує автоматичне пристосування ОС до сенсорного екрана і навпаки.

Оновлення Windows 11 обіцяють ставити переважно у фоновому режимі й видавати меншим обсягом (що особливо важливо для користувачів Windows 10, які можуть чекати на встановлення оновлень десятки хвилин).

Реверанс у бік пандемії — інтеграція додатка для онлайн-конференцій Microsoft Teams безпосередньо у Windows 11: він тепер буде частиною панелі завдань.

З лівого боку екрана можна буде викликати віджет Windows із персоналізованим контентом, підібраним за допомогою штучного інтелекту — від погоди до новин, зокрема й місцевих.

Microsoft презентувала Windows 11

Xbox та Microsoft Store

У Windows 11 обіцяють більшу підтримку Xbox: від покращення відображення та відтворення ігор до інтеграції Xbox Game Pass в операційну систему.

Крамниця додатків Windows буде оновлена й підтримуватиме застосунки сторонніх виробників — зокрема Adobe, TikTok та Instagram.

Шпилька в бік конкурентів Apple на тлі їхнього суду з Epic Games — можливість для Windows-розробників розробляти власні системи внутрішньої оплати, водночас Windows Store не братиме з них комісії.

Microsoft презентувала Windows 11

Крім того, на Windows 11 уперше в історії операційної системи можна буде запустити Android-додатки — для цього Microsoft уклала угоду з Amazon. На презентації  показали, який вигляд це матиме, на прикладі згаданого вже TikTok. Більше обіцяють повідомити «в прийдешні місяці».

Коли очікувати на Windows 11, поки невідомо. Але власники Windows 10 отримають її як безкоштовне оновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів