Поділитись:

"Волиньприродресурс" самостійно не вирішить "бурштинову" проблему, – Гунчик

Понеділок, 26 вересня 2016, 21:00
«Волиньприродресурс» самостійно не вирішить «бурштинову» проблему, – Гунчик

Голова Волинської ОДА вважає, що КП "Волиньприродресурс" самостійно не вирішить проблему незаконного видобутку бурштину.

Про це Володимир Гунчик розповів в інтерв'ю Волинському інформаційному порталу.

"Не вважаю, що підприємство "Волиньприродресурс" самостійно може вирішити цю проблему. І не через те, що це підприємство не має відповідних повноважень, а через те, що обсяг інвестицій для вирішення проблеми бурштину на Волині – це сотні мільйонів доларів. Комунальне підприємство не має такого ресурсу. І я не зовсім вірю на сьогодні, що знайдеться інвестор, один, два чи три, які без позиції держави, без участі держави готові взятися за цю справу", – зазначив він.

Гунчик переконаний: суть питання у тому, що значна частина області – територія, де може бути бурштин.

"Це означає, що ми повинні зрізати ліс, знищити поля, дістатися до водойм, аби тільки добути бурштин? Той, хто буде добувати, йому все рівно. Він завтра здобув бурштин, пішов з Волині, залишив після себе напівпустелю", – зазначив Гунчик.

З його слів, у цьому питання спільну відповідальність мають і Міністерство екології і природних ресурсів, і Державне агентство лісових ресурсів, і Міністерство аграрної політики, і Міністерство регіонального розвитку, адже це проблема не лише однієї області.

"І хто б мені що не говорив, які б ми структури не створювали, проблема бурштину – це загальнонаціональна проблема. І вирішувати її треба якщо не з законів, то хоча б з нормативних актів Кабінету Міністрів. І вже тоді підтягувати можливі ресурси місцевого значення типу "Волиньприродресурс", артілі, спілки для того, щоб спільно вирішувати це питання", – переконаний Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
27 лютого 2024
26 січня 2024
24 січня 2024
25 грудня 2023
16 листопада 2023
19 червня 2023
03 травня 2023
01 травня 2023
11 квітня 2023