Поділитись:

На «Ягодині» зупинили контрабанду тканини в Україну (фото)

П'ятниця, 06 серпня 2021, 17:34
На «Ягодині» зупинили контрабанду тканини в Україну (фото)

На митному пості «Ягодин» зірвали спробу провезти в Україну контрабандної тканини.

Про це повідомили на сторінці Волинської митниці у фейсбуці.

В зону митного контролю поста «Ягодин» з Польщі заїхала вантажівка, якою керував українець. Відповідно поданих до документів, автомобіль перевозив «товари народного вжитку», в тому числі тканини загальною вартістю 2 742  доларів США. 

В результаті повного митного огляду транспортного засобу серед вантажу митники виявили рахунок-фактуру Invoice згідно з якою відправник та вартість тканини відрізнялась від заявлених до митного контролю.

Таким чином, керівник компанії-отримувача вчинив дії, спрямовані на переміщення через кордон України з приховуванням від митного контролю товарів загальною вартістю 233,5 тисячі гривень, шляхом подання документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника та їх вартості.

Працівники Волинської митниці, за ознаками ст. 483 Митного кодексу України, склали протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вилучили до рішення суду.

На «Ягодині» зупинили контрабанду тканини в Україну (фото)На «Ягодині» зупинили контрабанду тканини в Україну (фото)На «Ягодині» зупинили контрабанду тканини в Україну (фото)

Нагадаємо, 19 липня, прикордонники Луцького загону виявили величезну партію сигарет, запакованих в дерев’яні конструкції кабельних котушок.

В пункт пропуску «Ягодин» «червоним коридором» прибула вантажівка Рено. Транспортним засобом з України до Польщі перевозили вантаж – частини кабельних котушок. У рамках протидії незаконному переміщенню товарів через кордон, прикордонники ініціювали виведення з загального потоку «Рено» для проведення поглибленого огляду.

Як результат, на ранок 19 липня, прикордонники спільно митниками витягли з дерев’яних конструкцій кабельних котушок вже понад 75 тисяч пачок контрабандних сигарет. На момент написання новини демонтажні роботи ще тривали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів