Поділитись:

Торік на волинських підприємствах сталося більше пів тисячі нещасних випадків

Понеділок, 24 січня 2022, 18:14
Торік на волинських підприємствах сталося більше пів тисячі нещасних випадків

фото ілюстративне

За 2021 рік роботодавці подали 592 повідомлення про нещасний випадок/гостре професійне захворювання (отруєння) до Луцького міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Про це повідомляє сайт Луцької міськради.

З них: 1 – груповий нещасний випадок, 19 – нещасних випадків зі смертельним наслідком, 2 – нещасні випадки смерті на підприємстві, 49 нещасних випадків та 521 повідомлення про гостре професійне захворювання (отруєння).

Основні причини нещасних випадків: невиконання вимог інструкцій з охорони праці; особиста необережність потерпілого; невиконання посадових обов’язків; травмування (смерть) внаслідок протиправних дій інших осіб; порушення вимог безпеки під час експлуатації транспорту загального користування (автомобільного, водного, залізничного, повітряного).

Перебування в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння виявлено в 1 працівника.

Вид події, який призвів до настання нещасного випадку: падіння потерпілого під час пересування, падіння потерпілого з висоти та дорожньо-транспортна пригода на дорогах (шляхах) загального користування; дія рухомих і таких, що обертаються, деталей обладнання, машин і механізмів; дія підвищених температур, падіння предметів, матеріалів, дерев, гілок дерев, матеріалів, інструментів, пристроїв тощо; ушкодження внаслідок контакту з тваринами; травма заподіяна іншою особою.

Устаткування, машини, механізми, транспортні засоби, експлуатація яких призвела до нещасного випадку: автомобілі та устаткування.

За несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок п’ять посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів