Поділитись:

Росія пообіцяла рішучу відповідь на санкції США

Четвер, 24 лютого 2022, 04:41
Росія пообіцяла рішучу відповідь на санкції США

У російському міністерстві закордонних справ заявили, що у відповідь на санкції США підготують свої санкції «вивірені та чутливі для американської сторони».

Про це пише Українська правда, посилаючись на пресслужбу російського МЗС.

«Оголошений Адміністрацією США пакет санкційних заходів (вже 101-й за рахунком), що зачіпають фінансовий сектор з розширенням списку осіб, проти яких запроваджуються персональні обмеження, йде в руслі безперервних спроб Вашингтона змінити курс Росії. Попри очевидну марність зусиль, що робилися протягом багатьох років з метою завадити розвитку нашої економіки, США знову рефлекторно хапаються за обмежувальні інструменти, які є неефективними та контрпродуктивними з погляду американських інтересів», – кажуть у МЗС.

Там зазначили, що раніше Росія вже довела, що при всіх санкційних витратах здатна мінімізувати шкоду, що завдається. І тим більше санкційний пресинг не здатний вплинути на їх рішучість твердо відстоювати свої інтереси.

«Сумнівів не повинно бути – на санкції буде дано сильну відповідь, не обов'язково симетричну, але вивірену і чутливу для американської сторони», – додають у МЗС.

У РФ також заявили, що американська зовнішня політика знаходиться «в полоні стереотипів однополярного світу з помилковою переконаністю в тому, що США, як і раніше, мають право і можуть нав'язувати всім власні правила світопорядку».

Також Росія вважає, що у США «не залишилося інших засобів, крім шантажу, залякування та погроз».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів