Поділитись:

У Луцьку перевізник відмовився обслуговувати нерентабельний маршрут №26а

Субота, 28 травня 2022, 10:54
У Луцьку перевізник відмовився обслуговувати нерентабельний маршрут №26а

У Луцьку із 23 травня перевізник відмовився обслуговувати автобусний маршрут № 26а сполученням «Медичний коледж – Міжрайбаза». Мешканці мікрорайону Вишків нарікають: через відсутність громадського транспорту тим, хто живе на Міжрайбазі, нині доводиться йти пішки близько пів години.

Про це пише ІА Волинські новини.

Автобус № 26а курсував у прямому напрямку за маршрутом: Медичний коледж – Центральний ринок – вулиця Кривий Вал – вулиця Паркова – ЦУМ – вулиця Винниченка – «Директорія» – Дитяча бібліотека – Свято-Юріївська церква – Залізничний переїзд – вулиця Озерецька – Дитсадок № 18 – Міжрайбаза. У зворотному: Міжрайбаза – Церква – Дитсадок № 18 – вулиця Озерецька – Залізничний переїзд – Свято-Юріївська церква – вулиця Івана Франка – вулиця Винниченка – Готель «Україна» – Школа № 1 – Міська рада – вулиця Сенаторки Левчанівської – Медичний коледж.

За цим міським маршрутом курсував тільки один транспортний засіб.

Як розповів підприємець Богдан Кубовий, який обслуговував перевезення за маршрутом № 26а, відмовитися від нього довелося через нерентабельність. Відповідну заяву він написав на ім’я заступника голови Луцької міської ради.

«Ми навіть не заробляли на дизпаливо. Не знаю, яка вартість проїзду була би рентабельною. Не все залежить від ціни, адже чим вища вартість проїзду, тим менший пасажиропотік… Поки до підняття тарифу варіант відновлення перевезення ми не розглядаємо… Там курсує автобус № 26, який їде за кілометр до кінцевої № 26а. Маршрутки № 26 їздять. На маршруті № 26а рентабельності взагалі немає. Кожного рейсу там їздять три людини. Можна поглянути на дані CityCard, пасажиропотік і побачити, чи цей маршрут рентабельний. До того ж, враховувати треба й те, що пальне з моменту запровадження тарифу в розмірі восьми гривень здорожчало втричі», – зазначив він.

Керівник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка інформував, що на маршрут № 26а шукатимуть нового перевізника. Конкурс на перевезення поки не оголошено. Відповідний проєкт рішення мають розглянути на одному із засідань виконавчого комітету міськради.

«Думаю, ми знайдемо перевізника і пасажири будуть забезпеченні послугою перевезення за цим маршрутом», – наголосив Віктор Главічка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів