Поділитись:

Рада хоче передати онлайн-сервіси митниці Мінфіну

Четвер, 08 грудня 2016, 17:55
Рада хоче передати онлайн-сервіси митниці Мінфіну

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №5369 "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення).

Це проект дозволить передати електронні сервіси Державної фіскальної служби в управління Міністерства фінансів. Відповідне рішення було ухвалене на пленарному засіданні парламенту 8 грудня. За документ проголосували 228 народних депутатів, – пише "Обозреватель".

"Законопроект є частиною антикорупційного пакета податкових змін, частиною системної реформи ДФС. Він пропонує створити незалежні умови для розвитку ІТ-систем на митниці, впроваджує нові ІТ-сервіси та попереджає поширення конфіденційної інформації", – зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк під час представлення документа.

У пояснювальній записці до законопроекту наголошується, що його ухвалення забезпечить:

  • розмежування прав володіння, адміністрування та користування інформаційними, телекомунікаційними та інформаційно-телекомунікаційними системами і засобами їх забезпечення між різними центральними органами виконавчої влади;
  • створення належних умов для захисту інформації;
  • унеможливлення несанкціонованої зміни, додання чи видалення, копіювання та розповсюдження конфіденційної інформації.

Зокрема, законопроект підтримали Ігор Гузь, Ірина Констанкевич та Юрій Савчук. Не голосував Степан Івахів. А Ігор Лапін та Сергій Мартиняк були відсутні.

Надрукувати
мітки:
коментарів